Најновије

ПОЛИТИЧКА ШТЕТА И ЗА РЕЖИМ: Немогуће да Мали остане министар

Политичка цена због крађе интелектуалне својине коју је починио министар финансија Синиша Мали мора да се плати, а најмање што може да се догоди јесте да он поднесе оставку или да буде смењен у скупштини, оценио је у Новом дану Бранислав Гута Грубачки, оснивач покрета Нови оптимизам.

Синиша Мали (Фото: јутјуб)

Одлука о докторату Малог, казао је Грубачки, победа је студената и професора који су их подржавали, као и победа за Универзитет над притисцима да се један обичан плагијат не прогласи плагијатом.

Како је навео, испоставило се да су студенти били ти који су допринели да се професори нађу у овој причи у другом плану. “Али свака част и професорима који су их подржавали, студенти без њих не могу, као ни обрнуто”, додао је.

Ово је први корак, прва победа, нешто што је морало да се деси много раније, додао је Грубачки.

Он сматра да политичка цена због плагирања доктората мора да се плати, а најмања ствар која може да се догоди јесте да Мали поднесе оставку или да буде смењен у скупштини.

“Какве везе има да ли ће поцепати тај докторат пре три месеца или три дана, он је ухваћен у крађи интелектуале својине, то је крађа као и свака крађа, и не може се одрицањем од те крађе амнестирати починилац”, додаје.

Грубачки је рекао да се нада да је тај “гаф” толико велик да је – неприхватљив и за режим.

“Немогуће је да остане на месту, пошто је ухваћен у крађи интелектуалне својине, као неко ко креира буџет за наредне године. То просто није логично и без обзира што живимо у нелогичном времену и нелогичном режиму, надам се да је политичка штета коју је нанео целом естаблишменту неће моћи да прође тек тако.

На који начин се рат великих сила рефлектује на Србију, прочитајте ОВДЕ.

Извор: webtribune. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА