Најновије

ТЕНЗИЈЕ ДОСТИЖУ ВРХУНАЦ! КИМ ЏОНГ УН ПОНОВО ДИГАО СВЕТ НА НОГЕ: Северна Кореја извела војне вежбе близу спорне границе са Јужном Корејом

Севернокорејска војска извела је артиљеријске вежбе близу спорне морске границе са Јужном Корејом, а по налогу лидера Ким Џонг Уна.

Kим Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Према писању севернокорејске КЦНА агенције, артиљеријска вежба изведена је приликом Кимове посете јединици на острву Шнгрин, на западној обали, преноси АП.

Како се наводи, то је била прва посета Кима некој војној јединици, од када је започео разговоре о денуклеаризацији са САД прошле године.

Острво на коме су вежбе изведене налази се северно од морске границе две Кореје, а познато је по томе што се на њему одиграло неколико сукоба у којима је страдало десетине војника.

Јужнокорејско министарство одбране изразило је жаљење због последњих вежби и навело да је Северна Кореја прекршила прошлогодишње корејске споразуме, чији је циљ био смањење војних непријатељстава у пограничним подручјима.

Портпарол министарства Чои Хјун Су рекао је новинарима да Северна Кореја мора да престане са било каквим деловањем које може да повећа војне тензије.

Прочитајте ОВДЕ зашто је настао хаос у америчкој војсци.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА