Најновије

АМЕРИ КРЕНУЛИ У ЖЕСТОКУ ОФАНЗИВУ: Џихадисти разбијени у крвавом обрачуну! Има мртвих!

Њујорк тајмс је у понедељак известио, позивајући се на војне званичнике, да је америчка војска, заједно са Сиријским демократским снагама (СДФ), коју су предводиле курдске власти, спровела велику операцију, како је Пентагон потврдио, против Исламске државе (ИД) терористичкe организацијe у покрајини Деир Ез Зор.

Америчка војска (Фото: Јутјуб)

Према изјави америчке коалиције у Багдаду, као резултат операције у покрајини Деир Ез Зор, неколико терориста Исламске државе је убијено или рањено.

"Током наредних дана и недеља ритам борбе против остатка ИД-а ће порасти", рекао је генерал Кенет Мекензи, главни командант Централне команде САД-а, у изјави ове недеље.

Раније ове године, Сиријске демократске снаге (СДФ) прогласиле су потпуну победу над ИД-ом у граду Багу, окончавши такозвани 'калифат' који је прогласила та организација, а који се некада проширио на подручје до трећине Ирака и Сирије.

Најава СДФ-а уследила је дан након што је представница за штампу Беле куће Сара Сандерс објавила да је сиријска територија 100% очишћена од терориста ИД-а.

Бомбардован Алепо! Експлозије одјекивале далеко! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА