Најновије

БИЛИ БИСМО ЗАХВАЛНИ ДА СРПСКО ОРУЖЈЕ ЗАВРШИ У НАШОЈ ЗЕМЉИ! Амбасадор Украјине верује Вучићу (ВИДЕО)

Украјински амбасадор у Србији Александар Александрович изјавио је данас да за његову земљу "уопште не постоји" питање извоза српског оружја у Украјину и додао да нема разлога да не верује председнику Србије Александру Вучићу да Србија није испоручивала оружје његовој земљи.

Украјински амбасадор у Србији Александар Александрович (Фото: јутјуб)

У том смислу, што не постоје никакве међународне забране за испоруку било које врсте оружја Украјини из било које земље. Упутио сам захтев у Кијев, то ће трајати. Нисам председник Вучић, не могу да за пар дана одмах све откријем, али лично немам разлога да не верујем председнику када је рекао да Србија није испоручивала оружје Украјини - рекао је Александрович за Н1.

Истовремено је честитао српском народу на, како је рекао, још једној спољнополитичкој победи, јер је "још једна мала земља, Науру, повукла признање независности Косова".

Амбасадор је нагласио да зна да Украјина није имала војно-техницку сарадњу са Србијом прошлих година.

- Када сам рекао да не постоји забрана на испоруку оружја Украјини, то је истина, с друге стране, свака земља одлучује да ли жели или не жели да сарађује са Украјином. Били бисмо захвални Србији да српско оружје заврши у Украјини - поручио је амабасадор.

Подсетио је и да је у саопштењу украјинске амбасаде о том случају оценио да је реч о "провокацији против Украјине и Србије".

- То је очигледно руска провокација, да би дискредитовала и Украјину и Србију, уочи наредног састанка између председника Вучића и Путина - оценио је Александрович.

С друге стране, напомиње, био је врло тужан, па чак и љут када је у медијима читао, а и слушао од званичника, да се "Украјина налази на некој црној листи, па чак и поређења са Исламском државом".

- На почетку нисам ништа знао за то, још једном да кажем и нагласим да треба да разумемо ко је агресор, а ко жртва на истоку Украјине. Када чујем за неку руску децу на Донбасу, па то нису деца, то је руска војска, руски војници наоружани до зуба - тврди украјински амбасадор.

Он је додао да се оружје често испоручује преко других земаља, различитих фирми и додаје да за њих није важно како је то ишло или није ишло.

- За нас је важно да се Украјина брани, имамо право на самоодбрану и користимо сваку прилику да добијемо подршку медународних партнера за то - истакао Александрович.

Говорећи о обавештајној афери у коју је укључен руски обавештајац, Александрович наводи да не може да коментарише конкретни случај, јер је, напомиње, то ствар коју између себе треба да реше Београд и Москва.

- Желим да кажем да су речи Александра Вучића оставиле дубоки траг у мом срцу, кажем без ироније, кад је питао ''зашто'', зашто се Русија тако понаша према Србији, то је мене одмах подсетило на ситуацију између Украјине и Русије, када су нас напали, такође смо се питали зашто - рекао је амбасадор.

Компромис за Косово записан у Резолуцији 1244! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА