Најновије

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ ТРАЈНА ЧИЊЕНИЦА: Линта одбрусио Изетбеговићу!

Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Србије Миодраг Линта поручио је данас председнику бошњачке Странке демократске акције (СДА) Бакиру Изетбеговићу да је пола Босне и Херцеговине српско и да је то трајна чињеница.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

- Република Српска је држава која има народ, територију, демократски изабрану власт, обележја, научне, културне, образовне и бројне друге институције. Апсолутна је лаж изјава Бакира Изетбеговића да је сваки педаљ Босне и Херцеговине заједнички и да у БиХ није ништа српско осим назива Република Српска - истакао је Лината у саопштењу за јавност.

Бакир Изетбеговић изјавио је јуче поводом Дана државности БиХ, који се обележава само у Федерацији БиХ, а не и у РС, да је ''''сваки педаљ" БиХ заједнички" и да '''ништа није српско осим назива Република Српска''.

Линта је оценио да је очигледно да Изетбеговић "не одустаје од политике искључивости с крајњим циљем укидања Републике Српске и свођења Срба на националну мањину и статистичку грешку".

- Бакир Изетбеговић би коначно требао да схвати да само политика равноправности, договора и поштовања изворног Дејтонског споразума може да сачува Босну и Херцеговину као државну заједницу - истакао је Линта.

Подела Косова и даље на столу? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА