Најновије

НЕ СМЕЈУ НА АСАДОВУ ВОЈСКУ ПА НАШЛИ НОВЕ МЕТЕ! Лов на вештице у Сирији: Џихадисти погубљују цивиле због црне магије!

Снаге сигурности припадника Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ) припадника ал-Каиде погубили су три сиријска цивила након што су их оптужили за црну магију и вештичарење, саопћила је 28. новембра Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Џихадисти воде људе на погубљење (Фото: јутјуб)

Према лондонској посматрачкој групи, погубљење се десило у близини града Ањара, у делу опозиције који се налази у западном Алепу.

"Хираба (исламски израз за смртну казну) казна је примењен на ове људе из више разлога, укључујући магију, вештичарење и један од њих за који се тврди да је пророк", рекао је извор упознат са том проблематиком СОХР-у.

СОХР је известио да безбедносне снаге ХТШ-а користе мучење да би приморали заробљенике да признају злочине које нису извршили. Мониторинг група је такође открила да иза наређења за погубљење стоји саудијски заповедник терористичке групе познате као Абу Азам ал-Јазрави.

Раније ове године, терористичка група је погубила многе цивиле у региону Велики Идлиб, оптужујући их да су "шпијуни" за сиријске или руске обавештајне службе. У једном инциденту, група је мучила опозиционе активисте на смрт по сличним оптужбама.

ХТШ јавно следи стопама Исламске Државе, који је постао озлоглашен за погубљење цивила. Попут ИД-а, ХТШ вероватно покушава застрашити и терорисати људе из Великог Идлиба како би осигурао своју власт.

Американци пребацују своју војну технологију на сиријска нафтна поља! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА