Најновије

СТИГАО ИЗВЕШТАЈ ИЗ ЛОНДОНА КОЈИ ЈЕ УЗДРМАО БРИТАНЦЕ: Руси би нас сравнили са земљом! Запад поручује: Не би ратовали сами (ВИДЕО)

Руска војска је супериорнија у односу на британску зато што има знатно више артиљерије и модерније оружје са већим дометом, закључак је новог извештаја о стању трупа Уједињеног Краљевства.

Владимир Путин (Фото: РИА)

Британци су у паници јер би их војска руског председника Владимира Путина у случају рата сравнила са земљом. Према новом извештају, који је поредио војну моћ две земље, Русија је проглашена супериорнијом, и то зато што има знатно више артиљерије и модерније оружје са већим дометом.

Недостатак оружја

Студија коју је урадио Институт краљевских уједињених служби показала је да је најслабија тачка британске војске то што нема довољно артиљерије и што није у могућности да је транспортује на жељено место како би снабдела дивизију, која броји просечно око 20.000 војника. Британци имају само 598 комада артиљерије, док Руси имају чак 4.342.

- Постоји значајан мањак британског тактичког и оперативног оружја - закључено је у извештају.

Како је истакнуто, артиљерија носи највећи терет било ког рата, па би у случају сукоба са Русијом Британија била сравњена са земљом.

- Британске копнене трупе имају проблем јер им недостаје оружје. Такође, британско оружје је много мањег домета, што даје могућност непријатељској артиљерији да делује несметано. Независно од борбене тактике, јасно је да британске снаге морају да повећају своју оружану снагу уколико желе да одрже кредибилну ратну способност - навео је један од аутора извештаја др Џек Вејтлинг.

Осим артиљерије, као велики проблем истакнуто је и то што Британија има знатно мање војника од Русије. Британци имају 83.500 редовних војника, док Руси имају чак 280.000 њих са много бољом опремом.

- Британски војници имају вишецевне лансере ракета са ГПС навођењем. Међутим, ти системи нису прецизни и потпуно су неупотребљиви јер Русија може да омета ГПС сигнал. Такође, британски лансери имају домет 85 километара, што је ништа у поређењу са руским дометом од 120 километара - објашњено је у извештају.

С обзиром на то да копнене трупе практично немају оружје, Британија, како се закључује, не би имала никакве шансе у могућем конфликту у Источној Европи против Русије.

Не би ратовали сами

Министарство одбране у Лондону, коментаришући најновији војни извештај, навело је да Британија никад не би ратовала сама против Русије.
- Британија није сама. Она има савезнике у НАТО, који се заједно супротстављају опасностима из ваздуха, са мора и копна, нуклеарним и сајбер-претњама. У случају било какве кризе савезници би деловали заједно - навели су из британског министарства.

НАТО пред банкротом! Столтенберг изјавио, Трамп смањује буџет! Више о томе сазнајте ОВДЕ!

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА