Најновије

ТЕРОРИСТИЧКА УПОРИШТА ЗБРИСАНА СА ЛИЦА ЗЕМЉЕ: Руски авиони убили на десетине џихадиста у Латакији!

Руске ваздушне снаге извеле су жестоке нападе на упоришта џихадиста на североистоку сиријске провинције Латакија.

Руски авиони бомбардују положаје џихадиста у Латакији (Фото: Јутјуб)

Како преносе локални медији, руски борбени авиони збрисали су неколико локација, које су припадале терористичким групама.

Један војни извор пренео је да су руске ваздушне снаге извеле више од 30 удара на упоришта џихадиста у Џуск ал-Шугуру, Кабанију и Ал-Сирманијеху.

Главни циљеви удара били су базе и скровишта Исламске странке Туркестан, коју предводи странац, а ова терористичка група контролише неколико делова Латакије, Хаме и Идлиба. Такође гађани су положаји припадника Хаџата Тахрира ал-Шама и њихових савезника. Према последњим информацијама, терористичке групе су доживеле велике губитке у људству и наоружању. Међу, џихадистима има велики број погинулих и рањених.

Истовремено са овим руским ваздушним ударима, Сиријска арапска војска (САА) извела је велики напад на јужни део Кабанија и околине, јер жели да под своју контролу поврати планину Зуваикат.

САА је у овом нападу остварила мали напредак, али су зауставиле офанзиву, јер желе да ракетама и артиљеријом ослабе одбрану џихадиста у Кабанију.

Кабани је главно терористичко упориште у Латакији. Како је пренео војни избор, овај град је највећи проблем за САА на фронту, јер су терористичке групе сконцентрисале велики број бораца у овом подручју.

Прочитајте ОВДЕ како су сиријски Курди одушевили Путина.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА