Најновије

У СЛУЧАЈУ БИЛО КАКВЕ ОПАСНОСТИ, РУСИЈА СЕ ОСЛАЊА НА ПРЕКО 100 БАЛИСТИЧКИХ РАКЕТА ЈАРС: Гарантовано уништавају циљ!

У оквиру РВСН (Ракетна војска стратешке намене) се налази најмање 162 интерконтиненталне балистичке ракете „Јарс“. Оне су распоређене на мобилним лансирним платформама али и подземним силосима.

Јарс (Фото: РИА)

„Постојан темпо опремања омогућио је преоружавање 18 ракетних пукова системима пете генерациције „Јарс“. Мобилним ракетним системима су опремљене четири ударне групе РВСН. У овом часу довршавамо комплетирање Иркутске групе Ракетне војске стратешке намене. Козељаска ударна група се наоружава ракетама које иду у подземне силосе, док се Барнаулска група активно опрема мобилним лансерима“-рекао је командант РВСН генерал-пуковник Сергеј Каракејев.

У РВСН је направљен „еластични систем“ борбеног дежурства. Свака од ових ракета је способна да ефикасно пробије непријатељски систем противракетне одбране, и гарантовно уништи свој циљ.

У оквиру једног ракетног пука се налази девет мобилних лансирних јединица, или 20 подземних силоса. По овом формацијском устроју стварни број ракета које се налазе на бојевом дежурству је вероватно још већи. Поред ових ракета, у оквиру РВСН се налазе и системи „Топољ-М“ и тешка балистичка ракета РС-36М2 „Војвода“.

До краја године се планира комплетирање првог ракетног пука који ће бити опремљен балистичким ракетама које ће носити хиперзвучне бојеве блокове „Авангард“.

Како изгледа када Руси тестирају ракету “Топољ”, погледајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА