Најновије

ДЕСНИЧАРИ НА СЕВЕРУ СРБИЈЕ: Српска Десница основала одбор у Војводини (ФОТО/ВИДЕО)

Српска Десница је крунисала своју политичку делатност на територији наше северне покрајине. У препуној сали новосадског СПЕНС – а, пред 300 делегата Српске Деснице из читаве покрајине, председника Мише Вацића, његових најближих сарадника, и угледних гостију формиран је Покрајински одбор Српске Деснице у Војводини. Једногласном одлуком присутних делегата, за председника Покрајинског одбора изгласан је Синиша Илић, а за секретара Александар Ђурић. Политички све снажнија Српска Десница, свој први одбор основала је управо у Војводини, као северни бедем одбране државног суверенитета од сваке врсте сепаратизма и злонамерних покушаја међунационалних подела. 

Српска Десница (Фото: Српска Десница)

Присутнима се први обратио секретар Покрајинског одбора Александар Ђурић који је рекао да Војводину види као симбол хуманости и толеранције, а Нови Сад као Нови Еден – рајско место за складни живот српског народа и 28 националних мањина које никоме нећемо дозволити да наруши и обезвреди.

У препуном амфитеатру новосадског Спенса одржана је оснивачка скупштина Покрајинског одбора Српске Деснице у Војводини....

Posted by Српска десница on Saturday, November 2, 2019

Скупу се обратио и новоизабрани председник Покрајинског одбора Српске Деснице Синиша Илић. Он је нагласио да је главни циљ српских десничара у Војводини да се боре за очување традиционалних вредности и морала. „Српска Десница тренутно има 12 општинских повереништва у Војводини а до краја године потрудићемо се да оформимо више од 25 општинских одбора и тако ојачамо своју страначку инфраструктуру. Као опозициона странка која има сопствени став, позивам све грађане Војводине да изаберу Српску Десницу као своју опцију и тако допринесу општем духовном препороду наше земље и народа.“, закључио је Илић.

Завршну реч на оснивачкој скупштини Покрајинског одбора у Новом Саду изнео је председник Српске Деснице Миша Вацић који је рекао да аутономија Војводине треба да буде укинута јер Србија мора бити целовита у свим правним, политичким и економским категоријама. Паразитски облик тренутне северне српске покрајине и статус Новог Сада као главног града је бесмислен а кривицу за ово, поред ранијих режима у историји, сноси и поражена досовска гарнитура оличена у Борису Тадићу и Бојану Пајтићу.

Вацић се похвално изразио о националној свести Новосађана због великог броја ћириличних јавних натписа по граду сматрајући да је то самоодбрамбени идентитетски механизам српског народа који живи у богатој мултинационалној средини. Циљ Српске Деснице је да окупи што већи број добрих људи у своје редове, јер кад преузмемо одговорност одлучивања на свим нивоима власти добри људи креираће и спроводити добре законе. Осврнувши се на сепаратистичке испаде безначајних удружења у српској Војводини, председник Српске Деснице изјавио је да је слика Новог Сада овде видљива вечерас док мрзитељи Србије и свега људског и доброг не могу да привуку ни 20 присталица. Миша Вацић је рекао да ће кроз институционално деловање Српска Десница бринути о српским пољопривредницима, правим домаћинима – паорима, онима који својим поштеним и тешким радом могу бити богати и задовољни људи у својој земљи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

У препуном амфитеатру новосадског Спенса одржана је оснивачка скупштина Покрајинског одбора Српске Деснице у Војводини. Једногласном одлуком присутних делегата за председника изабран је Синиша Илић, а за секретара Александар Ђурић. Новосађане је поздравио и председник Српске Деснице Миша Вацић, чији је говор испраћен великим аплаузом. #srpskadesnica #nacionalizam #српскадесница #национализам

A post shared by Српска десница (@srpskadesnica) on

“Борићемо се за испуњавање свих виталних начела из програма Српске Деснице када нам грађани дају поверење на предстојећим изборима. Породица са здраво васпитаном децом, права трудница и самохраних мајки биће наши приоритети у политичком деловању. Нашу децу морамо да учимо о истини о српским земљама, као и да је Српска војска ослободила 1918-те Темишвар и Печуј који данас нису на жалост у Србији, као што је неправдом српска Барања издвојена из Војводине. Српска Десница учинила је пуно да се врати обавезно служење армије и да се коначно донесе Закон о ратним ветеранима који су дуго били запостављени у Србији. Никада нећемо заборавити жртву српских хероја међу којима има и безброј припадника националних мањина попут јуначки погинулог војника Тибора Церне или Золтана Данија који је оборио најмодернији агресорски авион. Залагаћемо се за доношење и озбиљну примену Закона о пореклу имовине и тајкуне који су пустошили друштвена и национална добра казнити по заслузи. Како би здрава политичка платформа Српске Деснице показала ефекте, потребна је и помоћ људи који ће нас подржати на изборима. Ови људи сте Ви, ваши пријатељи, рођаци и комшије, без обзира на националну припадност. Ширите глас о Српској десници, радите вредно и победиће опција којој је Србија увек на првом месту.“, констатовао је председник Српске Деснице на крају свог говора.

Тито није желео да Косово добије аутономију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nacionalist.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА