Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Није тајна, Вучић, уз Блерове савете, преговара о разграничењу…

Председник Народне странке Вук Јеремић тврди да председник Србије Александар Вучић и Тони Блер на састанцима с високим светским званичницима у Уједињеним нацијама разговарају о модалитетима међународно правне формализације косовске независности и разграничењу, као једном од тих модалитета.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

Јеремић је, на скупштини странке поводом две године њеног рада, рекао да „то није тајна“.

– Говори се о разграничењу, а заправо се расправља само где треба да прође граница, да ли ће Бујановац, Медвеђа и Прешево остати са ове или оне стране границе – рекао је Јеремић на скупштини у Сава центру, на којој се између осталог, бирају председник и потпредседник странке, чланови Главног одбора и других страначких тела.

Последица разгранчења било би чланство тзв. Косова у УН, каже Јеремић и наводи да се НС противи сваком акту који би значио отуђење КиМ и афирмацију тзв. Косова у међународним институцијама.

Он и странка се, навео је, залажу за помирење народа који живе на овим просторима и за то да се, како је навео, “испреговара решење које би за све који живе на Балкану, а посебно на КиМ, живот учинило мање неподношљивим“.

Сумирајући резултате двогодишњег рада НС, Јеремић је казао да је та партија постала „најразгранитија политичка организација у Србији“, иако су он и чланови странке, каже, били изложени “медијској демонизацији“ и да је он једини опозициони лидер који није могао да се појави ни на једној телевизији са националном фреквенцијом.

Другој редовној скупштини НС присуствовали су и чланови Председништва Никола Јовановић, Санда Рашковић Ивић, Синиша Ковачевић, Чедомир Антић, Здравко Понош…

Прочитајте ОВДЕ   да ли је "норвешки модел" – врабац у руци за Србију и комшилук?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА