Најновије

МИНИСТАР ОДБРАНЕ О НАБАВЦИ С-400: Држава сама одлучује када ће и шта купити!

"Држава одлучује шта ће купити и када, а то је ипак питање о којем се не расправља у медијима", изјавио је министар одбране Србије Александар Вулин поводом спекулација да би Србија, након заједничке војне вежбе с Русијом "Словенски штит 2019", могла да купи систем противваздушне одбране С-400.

С-400 (Фото: Јутјуб)

- Након НАТО агресије (1999), ваздухопловство и ПВО су највише оштећени и зато је њихова обнова неопходна. Ваздухопловство је донацијом ''мигова'' из Русија и Белорусије спасено, неће ни ПВО остати без обнове и помоћи. Држава одлучује шта ће купити и када. А шта и када, то је ипак питање о којем се не расправља у медијима - рекао је Вулин за сутрашњи Курир.

Он рекао и да не види никакву претњу у одлуци НАТО-а, после вежбе "Словенски штит 2019", да оформи посебан командни центар за специјалне операције у Хрватској и Мађарској, баш као што, истиче, војно опремање или вежбе Србије с бројним партнерима нису никоме претња.

Додао је да све земље, па и оне које су у НАТО-у, имају право да самостално одлучују шта је најбоље за њихову безбедност.

Вулин понавља да је политика председника Србије Александра Вучића политка војне неутралности и наглашава да је то најтежи и најчаснији могући пут, "само ако смо довољно снажни да се сачувамо".

Према његовим речима, док је Вучић председник Србије и док је врховни командант Војске Србије, Србија неће бити део НАТО-а или било ког другог пакта и неће слушати ничија наређења.

- Срби су изабрали да никада другима не чине оно што је чињено њима и зато нећемо да будемо део било ког пакта у којем би могли да нам нареде да бомбардујемо неки слободан народ - истакао је Вулин.

Он наводи даје Србија од свог настанка па све до 2000. увек била војна сила на Балкану, али да је од 2000. до 2012. године слушала странце и учинила све да се њена војна моћ умањи до уништења.

Истиче да се од 2012. година, када је Александар Вучић постао министар одбране, у Војску Србије убрзано и плански улаже, што се види по опреми војника, новом наоружању, обновљеној инфраструктури, већим платама, могућности куповине јевтиних станова, али и враћању самопоштовања војсци и народу.

- Пре Вучића смо дочекивали само странце који су дошли да нам наређују, а испраћали смо генерале и ратне команданте у Хаг. Данас дочекујемо најновије системе наоружања, а испраћамо војску која иде у мировне мисије или вежба с најзначајнијим армијама света - каже Вулин.

Путиново моћно оружје ипак неће бранити српско небо! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА