Најновије

ОПЕТ СПИН? ПОСЛЕДЊЕ ВУЧИЋЕВО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ДАЧИЋА: Бура у владајућој коалицији се не стишава, социјалистима прети опомена пред искључење!

Српска наредна странка наставиће сарадњу са Социјалистичком партијом Србије, али им је ово последње упозорење „пред искључење“, каже извора из врха СНС.

Ивица Дачић (Фото: Министарство иностраних послова)

Напредњаци су за сутра у 17 сати заказали седницу Председништва у централи странке, а једна од тачака састанка биће и пољуљана сарадња са социјалистима, односно да ли СНС и СПС треба да наставе сарадњу.

Извући ће се

Извор каже да то што је лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић открио да га Ивица Дачић, шеф СПС, зове и тражи да га не напада, само део ствари које се замерају социјалистима.

- Кад год неко из опозиције напада Вучића и то што он ради, социјалисти или ћуте, или се огласе на самом крају. То је недопустиво од коалиционог партнера који је добио и више него што заслужује. Како сада ствари стоје, изгледа да ће се Дачић и социјалисти и овај пут извући, али ово је Дачићу последње упозорење - каже извор нашег листа.

Из СПС поручују да су спремни и за опозицију. Високи функционер СПС и народни посланик Новица Тончев каже да нико није рођен у фотељи.

Прст у око

- Не знамо какав ће закључак бити донет на органима СНС, али не би било коректно да политички испашта цео СПС широм Србије због једне изјаве Сергеја Трифуновића. Зато сматрам да је важно да Дачић и Вучић у четири ока попричају и реше проблем, као што су то радили и до сада - наводи Тончев, а на питање да ли се плаше да би могли да оду у опозицију, каже:

- Морамо полако да се навикавамо и на опозициону клупу, нико није рођен на власти и у фотељи. За функционере СПС који стално имају упориште гласача у својој бази не би било зиме, а не знам шта би као опозиционари радили ови наши што седе по кафићима и чекају да им испоручимо џакове са гласовима. Мени лично те честе прозивке не сметају, то мора много више да брине другове на високим државним функцијама.

Почасни председник СПС и народни посланик Милутин Мркоњић тврди да коалиција СПС и СНС одлично функционише, мада, додаје, СПС и не мора да буде у власти.

- Дачић и Вучић изврсно воде државу. То што неки из СНС критикују, ја то нисам схватио да ме неко понижава. Ја сам за то да партнерски односи буду искрени - казао је Мркоњић, а на питање да ли би се социјалисти снашли ван власти, поручио је:
- СПС не мора да буде у власти.

Непоуздан партнер

Напредњаци не крију да немају поверења у СПС и то из времена када их је Дачић оставио на цедилу (тада су били СРС), и формирао владу са ДС и Борисом Тадићем. Тада је чак, за коалицију у Београду, био потписан и споразум између СПС, НС и СРС, по којем је градоначелник требало да буде Александар Вучић. Ова коалиција је представила чак и свој тим за Београд, да би, после договора Тадића и Дачића, на чело престонице дошао Драган Ђилас.

СПС су паразити

Маркетиншки стручњак Небојша Крстић казао је да су социјалисти паразити. Крстић је, гостујући у јутарњем програму на једној телевизији, казао да се СПС понаша као паразит у власти.

- Поред тога, социјалисти су неко ко је добар са овима сада (на власти, прим. аут.), али и са онима који ће доћи сутра - навео је Крстић.

Прочитајте ОВДЕ  како је то Дачић преварио руског премијера.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА