Најновије

ПУКЛА НОВА БРУКА У ЋУПРИЈИ! Божовић: Тражимо да медицинским сестрама предаје доктор медицинских наука, а не ветеринар из СНС

Посланик Демократске странке Балша Божовић затражио је данас хитну смену чланова Националног тела за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању.

Балша Божовић (Фото: Јутјуб)

Он тврди да чланови овог тела одбијају да испуне захтев надлежних органа и изврше контролу квалитета у Високој медицинској школи у Ћуприји.

Божовић се због тога обратио јавности.

“Годину дана након што су отпустили осам професорки из Ћуприје, стање је следеће:

- Медицинским сестрама не предаје више докторка медицинских наука, него ветеринар (Иван Бошњак високи функционер СНС) чији је посао да испитује квалитет свињског меса након штројења свиња.

- Александар Мартиновић незаконито предаје на предмету за бабице пред празном учионицом.

- Незаконита акредитација мастер студија само зато што предаје Владимир Орлић, члан председништва СНС-а.

Национално акредитационо тело одбија да изврши своју законску обавезу и спроведе контролу квалитета у Високој медицинској школи у Ћуприји где је без посла остало осам жена да би се противзаконито запослили функционери СНС.

Републичка просветна инспекција утврдила је бројне незаконитости, наложила да се раскину уговори са функционерима СНС, ништа се од тога није десило, а у међувремену долази до нових кршења закона, нови функционери СНС су нашли пети или шести посао тамо, а прети се отказима узбуњивачима из те школе.

Национални савет за високо образовање наложио Акредитационом телу да спроведе контролу квалитета још у јануару, а они су то одбили иако су по закону дужни да то ураде.

Пошто Национално акредитационо тело одбија да контролише рад ове школе која је постала сигуран извор прихода за СНС функционере и не ради свој посао по закону, ја ћу у складу са законом да покренем иницијативу за њихову смену јер је један од услова за то несавесно обављање посла”, саопштио је Божовић.

Прочитајте ОВДЕ шта је нови амерички амбасадор у Србију поручио Александру Вучићу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА