Најновије

БУРНА РАСПРАВА, ОТКАЗИ, ОДУЗИМАЊЕ РЕЧИ! Седницу Главног одбора напустио један број чланова! Криза у ДС достигла врхунац!

Један део чланова Главног одбора Демократске странке напустио је данас седницу, а фукционер те странке Бранислав Лечић, који је међу онима који су изашли, рекао је новинарима да верује да руководство странке сада нема кворум за одлучивање.

Зоран Лутовац (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је тражио реч, али да је није добио, што се први пут догодило у ДС и оценио да ДС одлази од своје суштине.

"Мислим да ће ово оставити озбиљне последице на функционисање ДС зато што је немогуће да из ДС нестане демократије, јер оног тренутка када се то деси, мислим да смо попуно поражени у целој земљи", истакао је Лечић.

На питање како коментарише обраћање Небојше Зеленовића, који није члан ДС, Лечић је рекао да би то имало смисла да је дошло до уједнињења ДС, али сада са позиције шефа друге политичке странке да расправља и утиче на политику, уређење и финансије ДС није примерено.

Како је рекао, то је само један од разлога због којих су чланови ГО напустили седницу, а реч је о незадовољсту генерално зато што се демократија у ДС укида.

За разлику од њега Небојша Зеленовић, председник странке Заједно за Србију, говорио је на ГО што је изазвало негодовање појединих чланова.

Зеленовић је рекао да даје пуну подршку председнику странке Зорану Лутовцу и његовој храбрости да се избори са проблемима у којима се нашла ДС и додао да је дошао тренутак за процес уједињење и да верује да без јаке и снажне ДС нема ни јаке и снажне Србије.

Члановима ГО обратио се и председник ДС Зоран Лутовац који је рекао да ако ДС жели да врати поверење грађана мора да почива на солидарности, а не на сплеткарењу, те да морају да отворе простор онима који су посвећени странци, а не онима који калкулишу и мешетаре.

Као други корак у враћању поверења у ДС Лутовац је навео да ДС мора да покаже да је странка која враћа своје дугове и да ће покушати да добије поверење грађана да се ДС финансира самостално и да не зависи ни од тајкуна ни од буџета како би доносила исправне одлуке.

Он је предложио да се формира Одбор за финансијско управљање и контролу, који би се бавио финансијама, а чинили би га угледни чланови.

Новинарима је незванично речено да је шеф информативне службе ДС Биљана Максимовић добила отказ зато што је напустила седницу ГО.

Поред Лечића, седницу су напустили и посланици Александра Јерков, Радослав Милоичић, Балша Божовић, некадашњи министар Слободан Милосављевић…

Прочитајте ОВДЕ шта кажу саговорници Дојче велеа за Александра Вучића.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА