Најновије

ИРАНСКИ РАТНИ БРОДОВИ ПЛОВЕ ПРЕМА АТЛАНТИКУ И МЕКСИЧКОМ ЗАЛИВУ! Техеран намерио да обезбеди слободну пловидбу за своје бродове!

Заменик команданта иранске војске и начелник одељења за људске ресурсе, адмирал Рахим Гхеyтасванд, нагласио је да су припадници  овог рода војске спремни за обављање својих мисија у Мексичком заљеву и Атлантском оцеану и да ће заштити интересе Исламске Републике.

Иранска морнарица (Фото: Јутјуб)

- Морнарица је у потпуности спремна да заштитити интересе Исламске Републике Иран, ако буде потребно - рекао је адмирал Гхеyтасванд и додао "како за успостављање безбедности у региону није нужно присуство страних снага".

Други човек у командном ланцу иранске морнарице, контраадмирал Тураy Хасани Моqадам, открио је да Техеран планира да пошаље део флоте у воде Атлантског океана, укључујући ирански "стелт" разарач класе "Моје", имена "Саханд", који се иранској ратној морнарици придружио 2018. године.

Адмирал Рахим Гхеyтасванд је рекао и да се 64. морнаричка флота иранске војске тренутно налази у Црвеном мору где чува и штити бродске руте и интересе Исламске Републике.

- Иран има око 5000 километара морске границе на северу и југу - додао је високи ирански војни командант, истовремено инсистирајући на томе да су иранске поморске снаге потпуно спремне заштитити морске путове земље.

Иран је, осим што је бранио своје територијалне воде, такође играо водећу улогу у безбедности међународне пловидбе. На пример, послао је више од 50 морнаричких флота за борбу против пирата у Аденском заливу, смештеном између Рога Африке и Арапског полуострва.

Адмирал Хабибулах Сејари, командант Морнарице Ирана је нешто раније рекао како присуство стратешких поморских снага војске Ирана у слободним водама није "агресија против било које земље, већ је циљ слање поруке мира и пријатељства, те коришћење капацитета слободних вода".

- Данас многе земље говоре о Ирану, иако целокупна њихова историја има идентитет од неколико година Ирана, док је Иран земља с историјскик идентитетом и високим статусом - рекао је адмирал Хабибулах Сејари и додао да је пловидба у слободним водама света право свих народа. 

- Данас, када једну трећину иранске границе чине мора, настојаћемо на осетљив начин користити наше капацитете - поручио је адмирал Хабибулах Сејари, истичући тиме право Ирана да плови међународним водама у било којем делу света.

- Током последње четири деценије уложени су бројни напори у морнаричким снагама иранске војске, чији је развој неопходан као гаранција за безбедност земље - нагласио је у заменик команданта иранске војске и начелник одељења за људске ресурсе, адмирал Рахим Геyтасванд.

Прочитајте ОВДЕ  какав ће то најдрагоценији знак захвалности добити Путин.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА