Најновије

ВЈОСА ОСМАНИ: На такозваном Косову никада неће постојати Заједница српских општина

Вјоса Османи каже да у окупираној српској покрајини не може да буде Заједница српских општина са извршним овлашћењима ни у којем облику.

Потпредседница Демократског савеза Косова Вјоса Османи (Фото: Јутјуб)

Потпредседница Демократског савеза Косова је, у интервјуу за „Јуропијан Вестерн Балканс“ подсетила на одлуку такозваног Уставног суда Косова, који је, наводи се, утврдио низ кршења у споразуму потписаном у вези са Заједницом српских општина.

– Споразум о Заједници српских општина укинуо је (тзв.) Уставни суд Косова 2015. године. Не можемо да пређемо преко онога што је утврдио (тзв.) Уставни суд. Ако постоји једна институција за коју смо установили традицију поштовања одлука на (тзв.) Косову, онда је то тај суд. Нећемо да кршимо ту традицију. Мислим да би то могло оштетити темеље (тзв.) државе – поручила је Османи.

Она је нагласила да никада неће постојати Заједница српских општина са извршним овлашћењима, јер би, према њеним речима, такав инструмент имао за циљ „да претвори Косово у другу Босну“.

– Уставни суд је такође утврдио да ЗСО може да се формира без извршних овлашћења у складу са (тзв.) Уставом. Да, може бити Заједнице без извршних овлашћења. Улажу се напори да (тзв.) Косово интерно постане нефункционална држава и то ће се претворити у замрзнути сукоб у будућности. Ово је, мислим, изузетно опасна политика против које се морамо апсолутно борити – рекла је потпредседница ДСК.

Курти нема већину да оформи такозвану владу! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА