Најновије

ВРАТИШЕ СЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ ОБОЈЕНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ МАМИ И ТАТИ: у Сједињене Америчке Државе

Спикер Представничког дома Конгреса САД – демократкиња Ненси Пелоси – пожалила се да многи, посебно републиканци, млитаво реагују на импичмент-процедуру, у стилу: председнички избори су већ 2020-те па нека избори све реше. Чак је упозорила: „То је опасна позиција која само указује да морамо дејствовати без одлагања јер је председник (Трамп) претња легитимности избора који ће се одржати 2020-те“

Доналд Трамп (Фото: flickr. com)

Пише: Дмитриј Косирев

Неки нису одмах укапирали шта је Пелоси заправо рекла. Али, Трамп јесте и одреаговао је преко Твитера: „У суштини, она мисли да ћу ја победити и не жели да ризикује дозвољавајући бирачима да они одлуче“

Коментатор ултрадемократског The Washington Post мрачно указује: анкете показују да је подршка импичменту у паду, а да изборна подршка Трампу – што га више притерују уза зид – постаје све јача. Зато би демократе, које са својим НВО и фондовима стоје иза обојених револуција по свету, да се против Трампа послуже управо `обојеним технологијама`

Пре нешто мање од годину дана тада никоме познати Денијел Гринфилд упозорио је: „Ово је грађански рат, сваки грађански ратпочиње од политике, а пуца се у последњој фази. Ако стално одбацујете резултате избора на којима нисте победили, тада је диктатура оно што ви заправо желите. Ваша диктатура“

Ко би могао и да помисли. У Сједињеним Државама су кренули разговори о технологијама `обојених револуција`.

Конкретно: сада америчке демократе не иду на изборе да их поштено добију, већ са намером – да оспоре њихове резултате. Чак се за то од самог старта припремају.

Зато што је за њих демократија - власт демократа, а не оних за које је била већина бирача.         

Ово се разоткрило за време импичмент-процедуре која се у Представничком (доњем) дому Конгреса САД води против Доналда Трампа. Неки су били узбуђени, па су изрекли и понешко због чега су зажалили. А како и не би кад импичмент – ако за њих ствари не крену како ваља – може довести до потпуне катастрофе (уместо Трампа) Демократску партију, ако не и сву Америку.

Лидер Демократске партије сада је, јер нема других изнад ње, спикер Представничког дома Ненси Пелоси. А управо је она у једном свом отвореном писму написала: започели смо слушања против Трампа и његових украјинских послића, а многи на то – посебно републиканци – млитаво реагују, у стилу: председнички избори су већ 2020-те па нека избори све реше. Још је упозорила:

То је опасна позиција која само указује да морамо дејствовати без одлагања јер је председник (Трамп) претња легитимности избора који ће се одржати 2020-те“.

Неки нису одмах укапирали шта је Пелоси заправо рекла. Али, Трамп јесте и одмах је одреаговао преко Твитера:

„У суштини, она мисли да ћу ја победити и не жели да ризикује дозвољавајући бирачима да они одлуче“.

И сва републиканска пропаганда — а она  је све љућа и све јача – такође је са радошћу искористила прилику да објасни демократама до чега су стигли.

Ево примера њихове контре: Пелоси, у суштини  говори да ће – ако демократе не успеју да оборе Трампа (преко импичмента) - легитимност председничких избора бити сумњива пре него што избори и буду одржани. То је цинизам. А није први пут јер су демократе последњих деценија оспоравале резултате избора сваки пута када је побеђивао републиканац.

Тако је било са Џорџом Бушом, тако је било и са Трампо 2016-те. Демократе признају само своје победе.

Процедуру импичмента су и покренули да би преко ње пропагандистички ослабили Трампове шансе да победи на изборима јер знају да су им за реални импичмент потребне и две тећине гласова у Сенату САД, а тамо су у већини републиканци.

Међутим, ни импичмент  им не иде како су планирали. О томе већ говоре и саме демократе које, као и Пелоси, виде у чему је опасност.

Коментатор ултрадемократског The Washington Post мрачно указује: анкете показују да је подршка импичменту у паду, а да изборна подршка Трампу – што га више притерују уза зид – постаје све јача.

Зато замислите ситуацију: Трампа одстрањује од власти доњи дом Конгреса САД, то јест – демократе, а одмах потом га на власт враћа горњи док (Сенат САД), то јест – републиканци... А мало касније га бирачи по други пут уводе у Белу кућу.

Демократе за то неће имати право да криве никога осим себе самих.

Ето зашто су за Пелоси избори опасност. Ето зашто је лансирала помало смешну идеју да Трамп угрожава и саму легитимност избора.

Чиме?

Тиме што демократе на њима могу изгубити. По тој логици је легитимна само – зна се чија! – једнопартијска власт.

А и сами избори су лоши ако се на њима не гласа за кога треба.

Присетимо се како су та идеологија и технологије биле експортоване у Украјину (не једном) и Грузију, па и у саму Русију (без икакве шансе за успех). А и у мноштво других земаља.

Чим избор бирача не би био по вољи – кретале су политичке диверзије или масовни нереди на трговима. И, ево: сада се та технологија враћа у САД и да изатива негодовање.

Примера ради, пре нешто мање од годину дана јавно је наступио тада никоме познати Денијел Гринфилд. А сада је већ познат јер су тај његов наступ почели да шире републиканци.       

Гринфилд је тада упозорио: ово је грађански рат; сваки грађански ратпочиње од политике, а пуца се у последњој фази.

Још је дословно изговорио: „Како почиње грађански рат? Две или више страна одбијају да се сагласе око тога ко треба да управља земљом. Толико да не могу да то питање реше изборима – зато што не пристају да избори реше – ко ће бити главни“.

Гринфилд је наставио овако: „Можете мрзити другу партију. Можете мислити да је та партија оно најгоре што се земљи може десити. само, и у том случају морате да се спремате да добијете прве наредне изборе. Јер, ако стално одбацујете резултате избора на којима нисте победили, тада је диктатура оно што ви заправо желите. Ваша диктатура“.

Нека Американци сада објасне Украјинцима и(ли) Грузинима да им нису извозили демократију већ – диктатуру. И не само њима.

Одговориће вам: то нисмо `ми` - то није цела Америка, то је тек њена половина, то су – демократе.

Иза свих обојених револуција стоје америчке демократе и њихове „невладине организације“ и фондови које они оснивају по свету ради „организовања правилних избора са правилним резултатима“.

А друга половина Америке је уистину  демократична и добра.

Хајде да узмемо у обзир тај аргумент. Па да на њега – у случају чега – подсетимо тај део Америке.

Мадуро мобилисао војску поводом нове провокације САД и Колумбије! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА