Најновије

АВАНЗОВАО ПОДРШКУ ВУЧИЋУ: Ево који је глумац и продуцент добио за филм 10 милиона од Новог Сада!

Предузеће Зилион Филм на чијем је челу глумац Лазар Ристовски добило је 10 милиона динара од градских власти Новог Сада за снимање филма „Очеви слободе", стоји у решењу о додели средстава.

Биоскоп (Фото: pixabay. com)

Овим је Зилион добио огромну већину од укупно 12,5 милиона динара колико је било издвојено на недавно завршеном конкурсу за суфинансирање пројеката у култури из области филмске уметности.

Преосталих 2,5 милиона поделило је дванаест учесника конкурса којима су одобрена средства у износима од по 100, 150 или 200 хиљада динара. Решење о додели средстава донето је 7. октобра.

Ристовски је директор продукцијске компаније Зилион Филм а његова супруга Даница је власник, према подацима Агенције за привредне регистре.

Како су писали медији, филм „Очеви слободе" бави се животом српског политичара Светозара Милетића и његовим залагањем да Војводина постане део тадашње Краљевине Србије. Филм режира Дарко Бајић а сценарио је написао Милован Витезовић.

Пројекти Лазара Ристовског привукли су бројне контроверзе због подршке коју добија од државе након што је подржао председника Српске напредне странке Александра Вучића у председничкој кампањи 2017. године.

Исте године његов пројекат „Чарапе краља Петра" добио је око 40 милиона динара на конкурсу Филмског центра Србије, након чега су се два члана комисије јавно оградила од резултата конкурса.

Ристовски је у 2018. години изјавио да је председник Вучић разговарао са руководством РТС након чега је та кућа морала да финансијски подржи снимање „Чарапа краља Петра".

Медији су писали и да су локалне самоуправе издвајале буџетски новац за куповину карата за „Чарапе краља Петра" пре него што је тај филм уопште снимљен.

Пројекте Ристовског финансира и Република Српска, па је тако у јануару ове године објављено да је Бањалука издвојила скоро 200.000 конвертибилних марака (око 100.000 евра) за помоћ у снимању историјске драме „Краљ Петар Први".

Ристовски је недавно присуствовао 11. годишњици од оснивања СНС и потврдио своју подршку Вучићу.

Прочитајте ОВДЕ  чиме је то Милован Писари шокирао Србију.

Извор: Нова економија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА