Најновије

ВРХОВНИ ВОЂА ИРАНА ПОРУЧИО АМЕРИКАНЦИМА: Ви сте наш непријатељи, нећемо вам допустити да се вратите у нашу земљу

Врховни вођа Ирана, ајатолах Али Хамнеј, изјавио је јуче да су његова земља и САД "непомирљиви непријатељи" и поручио да Техеран неће укинути забрану учествовања у преговорима с Вашингтоном.

Хамнеи (Фото: kremlin.ru)

"Један од начина да се заустави политичка инфилтрација Америке јесте да се забране било какви преговори са Америком. То значи да Иран неће подлећи америчком притиску. Они који мисле да ће преговори с непријатељем решити наше проблеме, 100 одсто греше", рекао је Хамнеи.

Он је, дан уочи 40-огодишњице опсаде америчке амбасаде у Техерану, навео је да је његова земља надмудрила САД у последње четири деценије, од Исламске револуције 1979. године.

Обраћајући се пред више хиљада студената, Хамнеи је рекао да је Иран сатерао другу страну у ћошак у више наврата, оцењујући да је америчка агресија према Ирану, током година, постајала необузданија и неподношљивија, наводи се на званичном сајту Хаменеија, а преноси АП.

"САД се нису промениле од пре више деценија... оне настављају исто агресивно, злобно понашање и исту међународну диктатуру. Иран има чврсту, челичну вољу. Неће допустити Америци да се врати у Иран", рекао је Хамнеи.

Годишњица опсаде америчке амбасаде након Исламске револуције 1979. године обележава се у Ирану годишњим демонстрацијама током којих окупљени широм земље узвикују "Смрт Америци".

Односи Ирана и САД запали су у кризу након што је амерички председник Доналд

Трамп донео одлуку да повуче своју земљу из нуклеарног споразума између Ирана и светских сила. Вашингтон је потом поново увео санкције чији је циљ заустављање извоза иранске нафте, наводећи да покушава да примора Иран да преговара о ширем споразуму.

Хамнеи је забранио иранским званичницима да учествују у таквим преговорима, осим уколико се САД не врате нуклеарном споразуму и укину све санкције Ирану.

Руске нуклеарне подморнице могу неопажено да стигну до САД! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА