Најновије

СИРИЈА И ДАЉЕ У КАНЏАМА АМЕРИКЕ! Граде се нове базе на нафтним пољима! Руски експер: Америка од овога има више од 30 милиона долара месечно!

Америчка војска припрема материјале за изградњу две нове базе у нафтној провинцији Деир Ал-Зор на истоку Сирије, рекли су у уторак локални извори.

Илустрација (Фото: pixabay. com/Правда)

 

„Америчка војска се припрема за изградњу база у области Сур. У тим областима постоји велика количина грађевинске опреме, а на том је подручју распоређено 250-300 војног особља, као и оклопни транспортери, тешко наоружање и муниција “, јавила је новинска агенција позивајући се на локалне изворе. 

Упркос најави америчког председника Доналда Трампа о повлачењу америчких трупа са севера Сирије, он је нагласио да ће неки од њих остати у Сирији како би "заштитили" нафтна поља.

Америчке снаге контролишу најважнија нафтна и гасна налазишта у источној Сирији, а америчко Министарство одбране потврдило је раније да планира појачати своје војно присуство на североистоку Сирије како би спречило терористе да добију приступ нафтним пољима, истичући да Вашингтон разматра пребацивање трупа у овај регион да би ојачао заштиту нафте. У провинцији Деир Ал-Зор налази се неколико великих нафтних поља, укључујући Ал-Умар, Коноко и Рмеилан.

Ова налазишта су највећа налазишта нафте у Сирији. Производња сиријске нафте, према статистичким подацима сиријске владе пре избијања кризе, износила је отприлике 30 хиљада барела дневно.

Руски изасланик за Сирију Александар Лаврентев рекао је раније да области производње нафте на истоку Сирије треба да контролише сиријска влада. Портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков рекао је раније да америчке владине агенције добијају више од 30 милиона долара месечно у производњи нафте у Сирији.

Израелски авиони кренули да бомбардују Сирију! Руски ловци их отерали! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА