Најновије

ДОДИК ОСУО ПАЉБУ ПО ИНЦКУ И ОПТУЖИО ГА ЗА ОБМАНУ: Дегутантно је и смешно шта он говори!

Многе ствари које је Валентин Инцко изнео пред Саветом безбедности УН нису тачне. Он је, представљајући редовни полугодишњи извештај о стању у БиХ, масовно обмануо Савет безбедности УН износећи низ неистина о многим стварима у БиХ, поручио је у среду Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да Инцко нема права да реферише о споразумима политичких странака у БиХ, што је учинио, нити да оцењује шта која странка треба да ради.

- Он нема надлежности за то. Дегутантно је и смешно да он говори о споразуму који су потписале странке - поручио је Додик.

Према Додиковим речима, Инцко нема надлежности да прича ни о НАТО и европским ентеграцијама БиХ, али он то упорно ради.

- Наступ високог представника у Савету безбедности УН је лажно представљање стања у БиХ. Он је наставио да истиче Српску као главни проблем само зато што РС не прихвата да политика високог представника и појединих западних земаља буде и политика РС - истиче Додик.

Он каже да је високи представник озбиљна сметња напретку у БиХ.

- Видљиво је да је портпарол бошњачке стране у БиХ. То се види из његових тврдњи у СБ УН, где је у говору већ осудио посебну седницу Народне скупштине РС, а која се још није одржала. Затим је тек споменуо Декларацију СДА - истиче Додик и додаје да Инцко све што дође из РС проглашава антидејтонским, а не осуђује декларацију СДА.

Додик каже и да је срамотно да је у обраћању говорио и како су српски представници отишли код председника Србије Александра Вучића.

- Очигледно је желео да створи слику да се правила нека завера, што наравно није тачно. Исмевао је забринутост српског народа због декларације СДА пред СБ УН - поручио је Додик.

Српски члан Председништва је поручио да Српска неће прихватити никакву примену бонских овлашћења и било каква наметања из ОХР.

Додик неће сазивати победнике избора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА