Најновије

РУСИЈА ЖЕСТОКО ПОДРЖАЛА СРПСКУ И ДОДИКА, МОСКВИ ДОСТА СИЛЕЏЈА ИЗ ОХР! Затворите канцеларије високог преставника УН у Босни!

Русија је на састанку Савета безбедности УН тражила затварање канцеларије високог представника УН у Босни чију активност Москва сматра пристрасном.

Додик (Фото: Јутјуб)

Позивамо колеге Савета безбедности да обнове напоре ка затварању канцеларије високог представника, рекао је руски амбасадор при УН Василиј Небензја.

Како наводи Франс прес тај руски став је доста изолован у Савету безбедности.

Руски дипломата је рекао да високи представник треба да поштује свој мандат, а да Валентин Инцко актуелни високи представник нема надлежност да лобира за интеграцију Босне у евроатлантске организације, о чему се много пише у његово последњем извештају.

Руски амбасадор је такође критковао нову шефицу Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Босни, која је, како је рекао, организовала семинар да пропагира улазак те земље у НАТО.

Небензја је рекао да је "врло важно да се строго поштују принципи Дејтона", споразума из 1995. којим је завршен рат у Босни, када су успостављена два ентитета, повезана централном владом.

Савет безбедности је на почетку седнице једногласно одобрио још једно продужење на годину дана европских војних снага у БиХ Еуфор Алтеа.

Руска ратна морнарица постала је несавладива ратна сила! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА