Најновије

ЂУРИЋ: Курти гура цео регион у 1999. годину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да Аљбин Курти окреће точак историје уназад и живи у 1999. години, у коју гура и цео регион.

Ђурић (Фото: Канцеларија за КиМ)

Како наводи Ђурић, Курти гура цео регион у 1999. годину својом неспремношћу за дијалог, жељом за стварање велике Албаније и нетрпељивошћу према Србима и Србији маскираном у вечерашњем интервјуу лошим глумљењем толеранције и демократичности.

"Његово позивање на реципроцитет у односима са Београдом само је еуфемизам за одбацивање дијалога, што је он без икаквог устезања и признао отворено одричући валидност и обавезујући карактер ономе што је у досадашњем току дијалога усаглашено", наводи Ђурић у саопштењу поводом Куртијевог интервјуа за Н1.

Он истиче да на тај начин Курти заправо најављује да ће укинути могућности за пласман српске робе на Косову и Метохији чак и са плаћеном таксом.

"Најбезочнијим лажима, Србима је ускратио право на формирање Заједнице српских општина, договорено уз присуство и гаранцију Европске уније, измишљајући чак да се Срби на Косову и Метохији нису жалили и демонстрирали против преварантске одлуке приштинског Уставног суда којом је концепт ЗСО обесмишљен", наводи Ђурић.

Он оцењује да је Курти вечерас глумио умиљато јагње и великог демократу, али, како каже, свакоме је јасно да је он вук у јагњећој кожи и да поред све агресије коју је у досадашњој политичкој пракси исказао, "у њему букти још неисказани пламен латентне мржње и насилништва, од чега ће читав регион несумњиво имати штету".

"Куртијев наступ био је тирада политичке назадности, а одбијајући да схвати савремене прилике и однос снага у региону и свету он читав западни Балкан тежи да врати у мрачну и конфликтима обележену прошлост", оценио је Ђурић.

Он је поручио и да ће Београд наставити да даје шансу дијалогу, али да са "човеком идеолошки сатканим од мржње и политичких анахронизама, тешко може бити било каквог продуктивног разговора".

Како би изгледало кад би Србија купила С-400 прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА