Најновије

НАТО КАНЏЕ СТЕЖУ СРБИЈУ СВЕ ВИШЕ! Усвојен други циклус Индивидуалног акционог плана партнерства наше земље и северноатлантског пакта!

Усвајање новог ИПАП-а представља још једну потврду узлазног тренда партнерске сарадње Србије са НАТО, кажу у МСП-у

Александар Вучић (Фото: јутјуб/Правда)

Окончана је данас процедура усвајања другог циклуса Индивидуалног акционог плана партнерства - ИПАП, између Србије и НАТО, за период 2019-2021. година, саопштило је Министарство спољних послова.

Како је наведнео, усвојени документ за полазиште има јасно дефинисану политику војне неутралности Србије, чија је суштина одсуство жеље за приступањем НАТО или било ком другом војном савезу у свету.

- Истовремено, документ сведочи о спремности да се оствари партнерска сарадња, подели одговорност у реализацији заједнички дефинисаних интереса и суочавања са безбедносним изазовима који су у савременом свету недељиви - каже се у саопштењу.

Усвајање новог ИПАП-а представља још једну потврду узлазног тренда партнерске сарадње Србије са НАТО, кажу у МСП-у.

Нови документ конципиран је сагласно принципима Партнерства за мир, а то су добровољност, транспарентност и флексибилност, где смо у складу са нашим цивљевима и интересима заједно са НАТО опредили приоритетне области у којима можемо на најбољи начин да даље унапређујемо партнерску сарадњу, наведено је у саопштењу.

Књигу “Мрежни рат против Срба” можете купити у књижарама Делфи, или наручити путем интернета на линку ОВДЕ. Читаоци из иностранства књигу могу наручити у електронском формату на линку ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА