Најновије

ПОМПЕО СЕ ПРАВИ ЛУД! Амерички државни секретар избегава истрагу о опозиву

Државни секретар Мајк Помпео покушава да избегне истрагу о опозиву која је уздрмала Стејт департмент и поставила питања о његовој улози у наводном процесу уцењивања Украјине војном помоћи.

Мајк Помпео (Фото: Јутјуб)

Помпео је истрагу о опозиву, усредсређену на повезаност америчке војне помоћи и истраге о Трамповом демократском противнику Бајдену, недостојном његове пажње.

АП, међутим, констатује да Помпео можда неће моћи дуго да одржи ту маску равнодушности, будући да би три дипломате требало да сведоче у јавности пред Конгресом следеће недеље.

Ово ће скренути пажњу на Помпеову улогу у читавом процесу, док се САД суочава са неколико великих спољнополитичких изазова, а он претендује на кандидатуру за Сенат из његове матичне државе Канзас 2020. године, наводи агенција.

Истрага о опозиву усредсређена је на покушаје Трамповог личног адвоката Рудија Ђулијанија да искористи америчке дипломате за притисак на украјинску владу да истражи постављање сина бившег потпредседника Џоа Бајдена у управни одбор гасне компаније, наводи агенција.

Прочитајте ОВДЕ шта Русија тражи од Вашингтона.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА