Најновије

ГЛОБАЛНА ИНИЦИЈАТИВА: Пројекат за борбу против илегалне трговине

Пројекат "Борба против илегалне трговине кроз истраживање, образовање и подизање свести" биће фокусиран на илегалну трговину дуваном, алкохолом и дрогама, анализирајући везу између илегалне трговине и корупције у циљу смањивања толеранције друштва према наведеним облицима криминала.

Детаљи са конференције за медије (Фото: ПР центар)

То је саопштено на прес конференцији, поводом тог пројекта, који реализују Висока школа за пословну економију и предузетништво из Београда и Центар за демократију и људска права (ЦЕДЕМ).

Менаџерка пројекта из Високе школе за пословну економију и предузетништво Зорана Никитовић, казала је да ће се пројекат фокусирати на илегалну трговину дуваном, алкохолом и дрогама, анализирајући везу између илегалне трговине и корупције.

"Циљеви пројекта су испитивање незаконитих послова, као што су: кријумчарење дувана, алкохола и дроге, фалсификовање дуванских и алкохолних производа, утврђивање везе илегалне трговине са другим облицима криминала, утврђивање недостатака у постојећем законском оквиру, развијање и спровођење тренинг курсева у области борбе против илегалне трговине за полицијске и царинске службенике, пореске органе итд, спровођење широке комуникацијске кампање за подизање свести о проблему илегалне трговине и њених веза са другим облицима криминала", навела је Никитовић.

Руководилац пројектних истраживања у ЦЕДЕМ-у Милош Бешић је, представљајући истраживачки део пројекта, нагласио да ће се фокусирати на разјашњавање функционисања одабраних облика илегалне трговине анализом и моделирањем посматрајући их, не као криминал, већ као бизнис са специфичним карактеристикама и окружењем.

Вођа пројектног тима из Високе школе за пословну економију и предузетништво Горан Лапчевић, најавио је да ће се, на основу прикупљених података и резултата истраживања, креирати тренинг програми за ефикасну борбу против илегалне трговине за групу практичара и стручњака са територије Западног Балкана у циљу, како је додао, повезивања и обезбеђивања основа за будућу сарадњу.

"А комуникациона кампања би требало да допринесе подизању свести о значају илегалне трговине и смањивању толеранције друштва према наведеним облицима криминала, као и укључивању већег броја људи из науке за рад на овој теми", рекао је Лапчевић.

Пројекат "Борба против илегалне трговине кроз истраживање, образовање и подизање свести" финансира ПМИ ИМПАКТ - глобална иницијатива коју је покренуо “Филип Морис интернационал инц” за подршку јавним, приватним и невладиним организацијама за развој и спровођење пројеката против илегалне трговине и повезаних кривичних дела.

Прочитајте ОВДЕ како је моћни француски ПВО систем спреман за Србију.

Извор: РТЦГ

Бонус видео

Да ли нас пандемија отуђује од Бога и људи? Владимир Димитријевић

Kњигу “Смак Света” Драгоша Калајића можете поручити на линку ОВДЕ.

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА

Urbancube