Најновије

РАДИЋ УПОЗОРАВА: Прети нам велика опасност од џихадистичких повратника са ратишта! Не смемо је потценити!

Након што је француски председник Емануел Макрон описао Босну и Херцеговину као паклену машину која откуцава, као државу која је велика претња због џихадиста, а то потврдио и Милорад Додик рекавши да он на то одавно упозорава, стручњак за безбедност Александар Радић казао је да се тај проблем никако не сме потценити.

Александар Радић (Фото: Јутјуб)

Радић каже да БиХ јесте темпирана бомба, те да разуме песимистичан став по питању те земље.

- Иако се никако не сме потценити опасност повратника с ратишта, сматрам да је још већи проблем БиХ дисфункционалност саме државе - сматра Радић.

Подсећамо, у опсежном интервјуу за лондонски "Економист", Емануел Макрон је говорио о Босни и Херцеговини, истакавши да се та земље суочава с проблемом џихадиста-повратника.

- Уверен сам да, прво, морамо реформисати своје процедуре за цланство у ЕУ, јер оне више не служе сврси. Нису стратешке. Такоде нису ни политицке, већ су превише бирократске и неповратне, а морате бити у стању да у неким тренуцима размотрите питање реверзибилитета. Друго, ако сте забринути за овај регион (Западног Балкана), прво питање нису ни Северна Македонија ни Албанија, већ Босна и Херцеговина. Босна и Херцеговина је темпирана бомба која куца тик уз Хрватску и која се суоцава с проблемом повратка џихадиста - рекао је Макрон.

Тачи следећи на листи Хага?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА