Најновије

ШЕШЕЉ НИЈЕ САМО ЈУТКИН КЛОВН... Ево шта спаја лидера радикала и сексуалног напасника из Бруса!

Појављивање Војислава Шешеља на суђењу Милутину Јеличићу Јутки у Крушевцу, оптуженом за сексуално узнемиравање Марије Лукић, скандал је прве врсте, али не изненађује, јер је и лидер радикала познат по срамним порукама у којима је омаловажавао и вређао жене.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Судећи по богатој биографији увреда које је упућивао женама, али не само њима, Шешељ је последња особа која би требало да се нађе на суђењу човеку оптуженом за сексуално узнемиравање. Осим тога што је само његово појављивање на оваквом суђењу скандал, Шешељ је од њега покушао да направи циркус, између осталог и сексистичким коментарима, због чега је удаљен из суднице.

Шешељеве срамне сексистичке и увредљиве поруке упућене женама на суђењу само су последњи у низу његових испада које се могу тумачити и као насиље над слабијим полом. Случај када је у Скупштини Србије прозвао новинарку Снежану Чонградин, изневши увреде на рачун њеног физичког изгледа, један је од таквих и само једна од увреда према женама у дугогодишњој политичкој каријери. Осим што је описао најпогрднијим именима, поручио је да би такве, попут ње послао на двадесет година робије.

Застрашивање

А да на томе није желео да стане, показао је на суђењу у Крушевцу када је у свакој паузи између суђења гласно провоцирао Сташу Зајовић, координаторку организације "Жене у црном".

“Шешељ не служи само да буде Јуткин кловн, већ је оруђе за застрашивање. Нјеговом појавом се наставља урушавање институција, а нормализује се насиље над женама. Уобичајена технологија јавног срамоћења жена, линчовање и претварање жртве у то да је одговорна за насиље”, каже Зајовићева.

Злостављање

Да је Шешељ склон насиљу над женама, а за слично кривично дело оптужен је и његов нови „миљеник“ Милутин Јеличић Јутка, показао је и увредама које је упутио колегиницама посланицама Мариники Тепић и Александри Јерков и позивом на њихов линч. Он је за њих на Твитеру написао да би их "ошишао на ћелаво и посуо катраном и перјем", упућујући још низ гнусних увреда које имају полну конотацију.

Вређао је Шешељ и министарку Зорану Михајловић, за коју је написао како је са њом "еволуција кренула у погрешном смеру", док је повереницу за заштиту равноправности Бранкицу Јанковић најстрашније извређао, позивајући "браћу четнике, добровољце, неокупане с брадом да је упознају са се..ом".

Слично свом новом пријатељу Шешељу, и Јутка је познат по насиљу над женама, у овом случају сексуалном злостављању, због чега му се и суди, а његове жртве оптуживале су га за низ увреда и претњи пошто су га пријавиле.

Да су њих двојица почели да се зближавају, показало се још у августу, када је Шешељ на Твитеру написао да би "сви часни и поштени грађани Србије требало да подрже Јутку, јер му суде за измишљену кривицу".

Сексистички коментари

Романса Јутке и Шешеља потпуно је обелодањена пре две недеље, када је Јутка на Сајму књига у Београду посетио штанд на којем је лидер радикала потписивао своје књиге. Шешељ га је поздравио најсрдачније, а покушао је да се и неслано нашали, наравно поново уз сексистички коментар.

“Где си, Јутка, мајсторе? Немој само да ми отимаш девојке са штанда”, рекао је Шешељ, на шта му је Јутка узвратио осмехом обећавши да неће, а онда су се питали за здравље.

Шешељ је овакву гнусну шалу на Јуткин рачун направио вероватно имајући у виду како је поменути у центру пажње јавности и у процесу суђења са Маријом Лукић.

“Шешељев сексизам је специфичан. Ту нема мизогиније, већ је реч о простаклуку. Он жели да испадне духовит на основу тих сексуалних конотација. Верујте, добар део жена у Брусу ће овај Шешељев долазак на суђење посматрати позитивно”, каже политички аналитичар Цвијетин Миливојевић.

Према његовим речима, појављивање Шешеља има политичку конотацију, јер је Шешељ већ позивао Јеличића да пређе у редове радикала.

“Реч је у покушају куповине политичких поена на рачун човека који је на граници да буде избачен из СНС. А пошто се напредњаци још не ограђују од Јеличића, Шешељ то користи”, објашњава Миливојевић.

Јутка прелетач

Милутин Јеличић је од 2000. године био на функцији председника Општинског одбора Нове Србије у Брусу. Функцију народног посланика, у посланичкој групи Нове Србије, обављао је од 2003. до 2006. године и од 2008. до 2012. године. Читав општински одбор Нове Србије прешао је у Српску напредну странку у августу 2017. године. Дужност председника општине Брус обављао је у два мандата, од 2000. до 2008. године, а затим поново од 2015. Након бурне реакције јавности због пријаве за сексуално узнемиравање, у априлу ове године смењен је са места председника општине.

Шешељ

- Претио линчом колегиницама посланицама Александри Јерков и Мариники Тепић
- Претио глоговим коцем Наташи Кандић
- Вређао министарку Зорану Михајловић
- Вређао повереницу за родну равноправност Бранкицу Јанковић у сексуалном контексту
- Вређао новинарку Снежану Чонградин на рачун њеног физичког изгледа
- Упућивао сексистичке коментаре на рачун Сташе Зајовић на суђењу Јутки

Јутка

- Оптужен да је користио положај председника општине да би сексуално узнемиравао подређене жене
- Жене запослене у општини покушавао да љуби на силу и интимно их додиривао
- Слао више од 15.000 ласцивних порука
- Његови блиски сарадници на суђењу сексистички вређали Марију Лукић
- Јуткини навијачи испред суднице делили намонтиран порнографски материјал са његовом жртвом
- Жене које су пријавиле Јутку за сексуално узнемиравање тврде да су под непрестаним притиском и претњама због тога

Прочитајте ОВДЕ какви су односи Србије и Кине.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА