Најновије

СКАНДАЛ! ВАНДАЛИ УНИШТИЛИ СВЕТИЊУ У ХИЛАНДАРУ! Посетили српски манастир па урезали своја имена на најсветијем месту (ФОТО)

У једној од највећих кула унутар Хиландара, пиргу светог Саве, налази се капелица где се Свети Сава молио. У истој кули налази се фреска на којој су двојица младића урезала своја имена, као и годину посете! 

Манастир Хиландар (Фото: Јутјуб)

Верници који су посетили ову кулу, приметили су урезана имена и овај вандалски чин, фотографисали оскрнављену фреску и поделили на друштвеним мрежама.

Убрзо су почели да се нижу коментари и осталих корисника који су осудили овакав чин: 

"Свакога ко оштети или уништи историјско верско или културно наслеђе, треба оштро казнити искључивио друштвено-корисним радом на јавном месту у месту становања-крај приче".

"У Хиландар не може нико да уђе да на пре тога није најављен тј. да му није одобрено, пошто постоји евидениција за 2019. пронаћи их, казнити, поднети пријаву... најстрожије казнити како би послужили као пример убудуће да ником више не падне на памет".

 

 

Кула Светог Саве је препуна потписа, нажалост. Наша династија градила је да би потомци долазили, а не гребали фреске својим потписима. Забрана + казна за сваког ко се потписао.

Прочитајте ОВДЕ како Аљбин Курти уцењује Српску листу.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА