Најновије

ТУРСКЕ КУКАВИЦЕ СЕ РАЗБЕЖАЛЕ ПО ПУСТИЊИ: Милитанти кренули у офанзиву, али су ударили у курско-сиријски зид!

Припадници Сиријске арапске армије (САА) и Сиријских демократских снага (СДФ) покренули су офанзиву против групе милитаната које подржава Турска у области Абу Расин.

Припадници САА (Фото: Јутјуб)

Како преносе локални медији током дана вођене су жестоке борбе у сиријској области Абу Расин, а према последњим информацијама има доста погинулих и рањених на обе стране.

Према једном војном извору, прво су милитанти које подржава Турске кренули на САА и СДФ, а онда су Сиријци и Курди удруженим снагама кренули у контранапад.

Прво су спречили Турке и њихове савезнике да упадну у Абу Расин, а онда је уследила контраофанзива у којој су ослобођени градови Ум Шајфах и Ал-Касамијах, док су се милитанти разбежали у правцу пограничног града Рас ал-Аина.

САА је у овим борбама изгубила три војника, док је око 15 рањено. Није познато да ли редовима Курда има повређених и погинулих бораца.

Војни извор је додао да међу припадницима тзв. Сиријске националне армије има доста погинулих и рањених, јер су морали да се повуку са положаја због великих губитака.

Према последњим информацијама у овом подручју се чује спорадична пуцњава.

Прочитајте ОВДЕ какву је офанзиву наредио Башар ал Асад.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА