Најновије

АПЕЛ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ: Срби, послушајте мудрости патријарха Павла! Деобе су наша зла коб!

Србија је вечна док су јој деца верна! (Крст носити нама је суђено). Историја се понавља. Опасност за Србију се наставља. Деобе су и данас наша зла коб.

Патријарх Павле (Фото: Јутјуб)

Пише: Aнтоније Ђурић и Драган Ђерић, председник Србског националног савета Швајцарске

Као да мржња расте у сваком човеку. Све смо савете бацили у ветар. Чак и оне који су долазили од Светог Саве и Светог Николаја. Поновићемо причицу о Светом Николају, који је умро у манастиру Светог Тихона у Пенсилванији. Кад су га, још живог, посетили најистакнутији представници српске емиграције и најбогатији Срби, један од тих богаташа је рекао: „Нема тих милиона долара, Владико, које ми нећемо дати најбољим лекарима да те оздраве, да будеш са нама у молитвама и у борби против највећег људског зла, гнусне преваре и лажи социјалистичке интернационале звани комунизам, ватиканске интернационале звани екуменизам”.

На то је Владика одговорио: “Донесите ми вест да су Срби престали да се деле, то ће ме оздравити”.

Срби су, на општу жалост, још у деобама и врло опасним заблудама, због тога су под окупацијом југословенства, братства и јединства, усташко-комунистичке тираније, тито-идиотизма. Чак нам је и црква подељена. Имамо Српску православну цркву, али имамо и делове те цркве који су одвојени. Они имају своје свештенство и своје вернике. Често се хвале да на службама у њиховим црквама има више верника, него у званичној цркви.

Пре овог раскола имали смо онај у Америци за који, сви говоре, да је превазиђен захваљујући ставу и мудрости патријарха Павла.

Надајмо се да ће се и овај раскол превазићи и да ће Српска православна црква поново заблистати јединством и слогом.Бог је наш заповедник, а црква извршилац. Верујемо да ће Црква заборавити све међусобне конфликте и да ће подићи споменик свим жртвама тираније. Црква би на откривање споменика требало да позове потомке убијених и потомке убица, да се ту, на лицу места, закуну живим Богом, да никада неће дићи руке једни на другеза век и векова.

Тако би коначно дошло до измирења, а ми бисмо се претворили у једно срце, једну душу, једну мисао за одбрану отаџбине, са јединим природним и наследним животним простором, све Србског рода, правно и повесно гледано са матицом Србијом и све Србским земљама на овој планети заједно.

Србија је вечна, док су јој деца верна! Ма где живели, чиме се бавили, Срби нису никада занемаривали своју отаџбину. Ау ратовима хитали су да помогну свом народу. У време Првог светског рата, кад се српска војска нашла ван отаџбине, многи Срби који су живели у Америци, Русији и другим земљама одмах су се одазвали позиву отаџбине. Надам се да ће се и данашњи Срби, који се налазе било где у свету, јавити не чекајући позив отаџбине.

Прочитајте ОВДЕ зашто Аљбин Курти и Иса Мустафа мрају да формирају владу у Приштини.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА