Најновије

ПРЕОКРЕТ? Сведочење које доводи у питање истрагу против Трампа!

Главни саветник украјинског председника, Андриј Јермак довео је у питање ваљаност изјава кључних сведока у поступку опозива Доналда Трампа, наводећи да са америчким званичницима није разговарао о условљавању помоћи САД.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

- Наравно, сада када гледам телевизијске емисије, често се помиње моје име и видим људе које препознајем, са којима сам се састајао и које знам... То је њихово мишљење, посебно ставови које су иознели под заклетвом. Имам своју истину и знам оно што знам - рекао је Јермак магазину Тајм.

Јермак, чије се име на десетине пута понавља у сведочењима у вези са опозивом Доналда Трампа, учествовао је у великом броју састанака који су у центру пажње овог процеса.

Саветник украјинског председника је, такође, довео у питање ваљаност сведочења америчког амбасадора при ЕУ Гордона Содланда, који тврди да је Јермаку у четири ока рекао да "америчка помоћ неће бити настављена" док Украјина не објави почетак истраге о два случаја у која су наводно умешани Трампови политички ривали.

Демократе у Представничком дому Конгреса САД представиле су у уторак званичне оптужбе за импичмент Доналда Трампа, чиме ће се убрзати важно гласање о томе да ли ће се опозвати амерички републикански председник. Трамп је одговорио да је почео "лов на вештице".

Содланд је сведочио о догађајима који су пратили састанак украјинског председника Володимира Зеленског и потпредседника САД Мајка Пенса почетком септембра у Варшави.

- Рекао сам господину Јермаку да верујем да неће доћи до наставка помоћи све док Украјина не предузме неку врсту акције о стварима о којима смо недељама разговарали - наводи се у сведочењу Гордона Содланда.

Два случаја о којима амерички амбасадор говори су тврдње да је Украјина помогла кампању Хилари Клинтон на председничким изборима 2016. године и расветљавање улге Хантера Бајдена у украјинском "Бурисма холдингу" у време док је његов отац био други човек Беле куће.

Јермак, пак, има сасвим другачије сећање о тим догађајима.

- Гордон и ја никада нисмо остали насамо. Док сам излазио, налетели смо један на другог у ходнику код лифта. И сећам се, а са мојим памћењем је све у реду, да смо разговарали како је састанак добро протекао. То је све о чему смо причали - рекао је Јермак.

Одговарајући на тврдње украјинског саветника, Сондландов адвокат је рекао да "амбасадор остаје при ранијој изјави и да неће даље коментарисати".

Содландове изјаве донекле су се мењале како је време пролазило, пише Тајм, наводећи да је у октобру рекао да није знао ништа о условљавању помоћи Украјини, али је месец дана касније обзнанио детаље разговора са Јермаком.

Прочитајте ОВДЕ  кога то највише поштује Ердоган.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА