Најновије

ШКОРО: Ови, што би да јуре по улици, не долазе на протесте! (ВИДЕО)

Новинар Срђан Шкоро је у емисији “Недеља понедељком” која се емитује уживо сваког понедељка на каналу ХелмКаста истакао да је успех грађанских протеста то што трају годину дана, али да и власт и један део опозиције “чине све да обесмисле бојкот и ударају са свих стана на Савез за Србију”.

Срђан Шкоро (фото: Јутјуб)

“Проблем је што многи седе на друштвеним мрежама и тамо најављују како би они јурили по улицама на Твитеру и Фејсбуку. Они што то најављују, на протестима се не појављују уопште”, рекао је Шкоро.

Он је додао да “све афере показују да је власт у терминалној фази и да јој се ближи крај”.

“Оно што је већи проблем од смене овог накарадног система пуног афера ко ће после њих доћи и да ли ће ти људи бити спремни да се обрачунају са лажним дипломама , силним аферама, да поставе границу и промене систем.  Само тако ми можемо да вратимо државу и институције”, истакао је Шкоро.

Шкоро је оценио да је власт “начета изнутра” и да су тако заправо испливале и афере као што су “Крушик“ и “Јовањица“ које би, према његовим речима “још прошле године била заустављене само једним позивом”.

Он је рекао да је “сада све изувено из ципела” и да су афере с лажним дипломама достигле кулминацију.

“Осим овог најбољег студента у новијој историји Правног факултета, скоро цео врх власти има купљене дипломе и докторате. Па имате чак и Јелену Триван која је плагирала Бошка Обрадовића.  Не разумем зашто им је то требало. Шта је следеће да купе да буду академици? И невероватно је да наша академска јавност, представници Академије наука нико није скочио и рекао – доста људи, ово више не може. Али то се није десило , јер ви имате академике који раде на Мегатренду и који су увезани са целим тим системом. И нико неће да реагује из себичних и личних разлога, ту капљу неке паре”, рекао је Шкоро.

Аутори и водитељи емисије “Недеља понедељком” су Оливера Миливојчевић и Марко Столица.

Професор филозофије у Приштини Бљерим Љатифи, изјавио је да позиви упућени од стране Специјалног хашког суда бившим припадницима ОВК, могу оштетити темеље Косова. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА