Најновије

ЂУРИЋ: Нећемо дозволити нови погром

Изјава Беџета Пацолија о некаквим хиљадама страница документације о злочинима Срба на Косову и Метохији указује на панични страх некадашњих команданата терористичке ОВК од тога да би их могла сустићи заслужена казна, каже Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ.

Ђурић (Фото: Канцеларија за Косово и Метохију)

Према његовим речима, јасно је да је реч о новом покушају да се у албанској јавности поново распале антисрпска осећања и истовремено аболирају прави злочинци.

Пацоли има и једну још опаснију намеру: да покретањем серије кривичних истрага против наводних починилица злочина над Албанцима изазове немир међу Србима на Косову и Метохији, јер на удару монтираних и лажних оптужница могли би се наћи сви они који су узели пушку у руке да би одбранили своје домове и породице од терориста, наводи Ђурић.

У саопштењу Канцеларије за КиМ истиче се да досадашња искуства показују да су се на удару приштинског правосуђа због наводне одговорности за ратне злочине, по правилу, налазили невини људи, најчешће оклеветани због тога што је неко "бацио око" на њихову имовину.

"Јасно је да Пацоли ради у блиској координацији са Кадријем Весељијем, који је данас био саслушан у Хагу од стране Специјалног суда за злочине ОВК".

Албанска јавност на КиМ ће неминовно у једном тренутку бити суочена са истином о монструозним злочинима накадашњих терористичких вођа, а садашњих политичких лидера, и крајње је време да на видело испливају сва њихова злодела, укључујући она почињена према сопственим сународницима, истиче Ђурић, и додаје:

"Похрлиће ових дана све бивше вође ОВК да се сликају у Рачку, као што је то данас урадио Хашим Тачи, како би порасли у очима албанске јавности, али то их неће спасити од одговорности за сва зла која су починили. Србија, још једном упозоравам, неће дозволити да антисрпска хистерија на КиМ прерасте у организовану кампању застрашивања и прогона невиних људи, а да лажне оптужнице постану оружје за ново етничко чишћење Срба из наше јужне покрајине.

У току је опасан покушај да се у Србији изазове хаос! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА