Најновије

ДОКУМЕНТ ПРИШТИНЕ ТЕРЕТИ ШЕСТОРО ЉУДИ: Ево како су паковали оптужницу против Срба!

Приштина је оптужила шесторо Срба за убиство Оливера Ивановића како би заташкала истину и заштитила праве кривце за смрт лидера косовских Срба.

Оливер Ивановић (Фото: Јутјуб)

Према наводима делова оптужнице коју је објавио приштински портал Газета експрес, јасно се види како је Приштина покушала да опере крваве руке и кривицу напакује Србима. По речима Марка Ђурића, директора канцеларије за Косово и Метохију, Приштина је показала да све, па и истрагу о убиству, користи за наставак хајке на Србе.

- Оптужнице показују потпуну атрофију и немоћ правосуђа у Приштини, као и наставак линча и хајке на Србе и Србију - истиче Ђурић.

Истиче и да оваквим потезима Приштина прикрива доказе и детаље из истраге о убиству Ивановића.

- Нисам ни судија ни тужилац, али као неко ко је имао одређених увида у оперативни рад наших служби, могу да кажем да сви трагови у вези са тим стравичним злочином воде према Приштини - рекао је Ђурић. Додао је да није изненађен хистеричном кампањом Приштине.

- Жеља им је да се на неколицину Срба са КиМ сручи сав терет - нагласио је Ђурић.

С друге стране, Милан Ивановић, директор КБЦ Косовска Митровица, који познаје све оптужене Србе, за Српски телеграф раскринкао је приштинске лажи и наметање кривице људима који нису одговорни за страдање Оливера Ивановића.

О бесмислености оптужби које терете и Ивановићеву секретарицу говорила је Ксенија Божовић, потпредседница ГИ СДП и једна од најближих сарадница Оливера Ивановића.

Подсетимо, косовско специјално тужилаштво подигло је 2. децембра оптужницу против шест особа које се терете за умешаност у убиство Оливера Ивановића. Српска листа саопштила је тада да је оптужница подигнута без иједног доказа како би се скренула пажња приштинске јавности са рада Специјалног суда за злочине припадника ОВК и политичких превирања међу албанским партијама.

Шест лажи којима Приштина сваљује кривицу на Србе

Лаж

Према наводима оптужнице, првоосумњичени је бивши полицајац Недељко Спасојевић, који је својим поступцима олакшао и обезбедио пут осумњиченима након извршења убиства.

Истина

- Овде је реч о бившем припаднику КПС, који се терети да је обезбедио бежање људи који су убили Оливера. Наивно је и помислити да би Спасојевић то могао да уради. Осим што и за њега могу да кажем да је у питању дугогодишњи полицајац беспрекорне каријере, питам се како га је КПС онда уопште ангажовао у своје редове ако је имао биографију која не одговара њима, а познати су по строгим тестовима, посебно за Србе - наводи Милан Ивановић.

Лаж

Полицајци Жарко Јовановић и Драгиша Марковић дозволили су да се оштете могући докази који су се нашли на лицу места оног дана када је Ивановић убијен.

Истина

- Обојицу знам, то су моји суграђани, мирни и савесни људи. Такође су прошли све критеријуме и наше и њихове за службу у полицији, али су им сада одједном сумњиви. Како могу одједном да учествују у убиству људи који штите и чувају туђу безбедност? То би било као када би мене оптужили да сам као лекар убио пацијента уместо што сам га излечио, мада ме ни то не би чудило у овако криминалном окружењу - пита директор КБЦ Косовска Митровица.

Лаж

Марко Рошић је пратио Ивановића, у његовом џипу нађени докази.

Истина

Према речима Милана Ивановића, Марко је младић од 22 године који мрава не би згазио:

- Напаковали су му да је скривао доказе у џипу, а он ни не вози аутомобил. Отац, који га посећује у притвору, причао ми је да он све то јако тешко подноси и да је већ неколико пута помишљао да се убије. Тешко му је што у тој тамници лежи ни крив ни дужан, а око њега су све Албанци, који над њим спроводе правду.

Лаж

Полицајац Раде Басара је сарађивао са злочиначком групом коју је организовао потпредседник Српске листе Милан Радоичић, од које је добио наређење да прикрије и елиминише све доказе и да се злочин никада не расветли.

Истина

Милан Ивановић наводи да је Приштини најлакше да осуди све Србе на северу:

- Називају нас криминалцима само зато што смо још увек остали овде и нисмо дозволили етничко чишћење. Нема ни говора да је Басара сарађивао са том, како је они зову, злочиначком групом, коју је наводно организовао потпредседник Српске листе Милан Радоичић. Познајем човека и могу да тврдим да је реч о честитом полицајцу, који мрљу нема у својој биографији.

Лаж

Оливерова секретарица Силвана Арсовић се сумњичи да је помогла извршиоцима тако што је знала да су камере испред странке насилно искључене и на тај начин им олакшала да их не сниме током убиства.

Истина

Силвана је Оливерова најближа сарадница више од 15 година, истиче Ксенија Божовић, потпредседница странке коју је основао Оливер Ивановић.

- Она је самохрана мајка једног детета, којој је посао у Оливеровој канцеларији доносио хлеб. Сад је оптужују да је знала да су камере испред странке насилно искључене како не би снимале током убиства. Како је то жена физичке грађе попут Силване могла насилно да искључи камере или ко је то могао да уради ако је она сама била у канцеларији? Нажалост, ова оптужница јој је већ довољно нашкодила јер је завршила у болници - тврди Божовићева.

У току је опасан покушај да се у Србији изазове хаос! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА