Најновије

ЕВО ЗАШТО ЈЕ САРАЈЕВО СИНОНИМ ЗА ЏАМАХИРИЈУ: Вулин жестоко критиковао хистерију у БиХ због Хандкеа!

"Не знам какве везе има Нобелова награда за књижевност са Слободаном Милошевићем, али знам да се писци и режисери вређају и протерују из градова у којима нема ни правде ни слободе ни права на другачије мишљење", изјавио је вечерас министар одбране Александар Вулин.

Aлександар Вулин (Фото: mod.gov.rs)

- У тоталитарним друштвима политичари забрањују писце и уметнике, а нигде у Европи Хандкеу није забрањено да дође осим у Сарајево, и нигде се не пита за веру и нацију Емира Кустурице осим у Сарајеву - поручио је Вулин одговарајући на изјаву министра унутрашњих послова БиХ и заступника СДА у Скупштини Кантона Сарајево Аљоше Чампаре да Вулин уноси конфузију и немире у целом региону, јер је наследник политике Слободана Милошевића.

- Да вест о протеривању Хандкеа није потписана са Сарајево мислио бих да је вест из Раке, престонице калифата. Да примитивне и срамне увреде Емиру Кустируци није потписала СДА, био бих убеђен да је у питању саопштење Исламске државе. Није Сарајево постало синоним за Џамахирију због оних који у њему живе, али јесте због оних који њиме владају - изјавио је Вулин.

Добитник овогодишње Нобелове награде за књижевност, аустријски писац Петер Хандке, проглашен је непожељном особом у Кантону Сарајево.

Ову одлуку је иницијативу Странке демократске акције (СДА), Бакира Изетбеговића, донела кантонална скупштина на јучерашњој седници.

Хандке непожељан у Сарајеву и на КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА