Најновије

ЛИНТА ОСУО ПАЉБУ ПО УСТАШАМА У ХРВАТКОЈ: Њихово правосуђе доприноси рехабилитацији НДХ!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оцењује као скандалозну али очекивану пресуду Високог прекршајног суда у Загребу да Марко Перковић Томпсон узвикивањем усташког поздрава "За дом спремни" на почетку србомрзачке песме "Бој на Чавоглаве" није прекршио закон.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

"Високи прекршајни суд је својом антицивилизацијском пресудом само потврдио неспорну чињеницу да хрватско правосуђе активно доприноси потпуној рехабилитацији усташког покрета и геноцидне Независне државе Хрватске", навео је Линта у изјави коју је доставио медијима.

Он је навео и да је добро познато да "усташки певач Марко Перковић Томпсон, који је певао и о клању Срба, има пуну подршку ХДЗ-а и хрватске власти која издваја стотине хиљада евра на годишњем нивоу за финаснирање његових концерата широм Хрватске.

"Хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић сматра усташу Томпсона великим патриотом и њеним омиљеним певачом. Отворени усташа Томпсон је икона и идол и хрватског премијера Пленковића и фудбалске репрезентације Хрватске на челу са селектором Златком Далићем и капитеном Луком Модрићем који је по мајсци Србин и већине хрватског народа", навео је Линта.

Он истиче да пресуда Високог прекршајног суда и многе друге чињенице само потврђују очигледну истину да Хрватска није модерна и демократска држава, јер се у њој не поштују универзалне вредности, међународне конвенције, Устав и закони. "Хрватска је у суштини једна шовинистичка држава у којој је дозвољено и легитимно исказивати бесну мржњу и вербално претити Србима узвикивањем усташког поздрава За дом спремни и на многе друге начине, физички нападати, шиканирати и премлаћивати Србе, отимати српску имовину и величати ратне злочинце без казне и последица", оценио је Линта, те поновио да многе чињенице показују да Хрватска није способна да буде истински демократска држава.

Ево када се могу очекивати прве оптужнице Специјалног суда! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА