Најновије

НЕПРЕКИДНА ОБУКА И ЈАЧАЊЕ ВАТРЕНЕ МОЋИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ! Представљена нова оклопна возила БРДМ-2МС и њихове способности! (ФОТО)

Сви припадници Војске Србије непрекидно се обучавају и свакога дана раде на побољшавању својих способности и вештина, рекао је министар одбране Александар Вулин на војном комплексу "Пасуљанске ливаде".

Оклопна возила војске Србије (Фото: mod.gov.rs)

Он је, у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића, био у прилици да се увери у ватрену моћ нових оклопно-извиђачких аутомобила БРДМ - 2МС, на којима припадници извиђачких чета бригада Копнене војске реализују трећу фазу обуке у рејону Војног комплекса "Пасуљанске ливаде".

Оклопна возила војске Србије (Фото: mod.gov.rs)

- Борбено оклопно возило пешадије, које смо добили на основу војно-техничког споразума постигнутог између председника Путина и председника Вучића, показује да је врхунског квалитета и сви наши припадници умеју да га користе и спремни су да изврше свако наређење - поручио је Вулин.

Министар је нагласио да свако улагање јача Војску Србије и да снажна и обучена војска значе снажну Србију, сигурнији и дуготрајнији мир.

Оклопна возила војске Србије (Фото: mod.gov.rs)

- Сви припадници Војске Србије максимално су мотивисани да дају све од себе да врате свом друштву и својој земљи све оно што су уложили у њих и све оно што се улаже у Војску Србије. Имали смо ове године и два повећања плате, повећавање дневница, имали смо значајан рад на повећавању стандарда свих припадника Војске Србије, а то се увек враћа добрим - истакао је Вулин.

Према речима заменика команданта Оклопно-извиђачког батаљона Копнене војске мајора Милоша Милошевића, након завршетка теоријске и практичне обуке, на Пасуљанским ливадама реализују се припремна и школска гађања на новим средствима БРДМ - 2МС, која су значајно унапређена у односу на стара.

Оклопна возила војске Србије (Фото: mod.gov.rs)

- Изузетно смо задовољни резултатима које су наши припадници постигли. Разлике које су на овом средству, у односу на старо, омогућавају да оцене у гађању иду за једну, до две оцене више, а модернизација се пре свега односи на нове нишанске, осматрачке справе, на нове моторе и системе за вешање - рекао је мајор Милошевић.

Нишанџија на возилу БРДМ - 2МС млађи водник Миљан Тимотијевић подсећа да је обуци у гађању новим средствима претходила и вежба осматрања у дневним и ноћним условима.

- Ново возило је веома поуздано. Много је лакше за осматрање и нишањење дању и ноћу, самим тим зато што имамо више нишанских справа. Много је лакше заузети елементе за гађање, односно измерити даљину до циља, заузети коректуре, а и прецизност хватања циља је много боља - истакао је Тимотијевић.

Оклопна возила војске Србије (Фото: mod.gov.rs)

Данашњој обуци у гађању присуствовали су и начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Жељко Трамошљика, начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Мирољуб Чупић и начелник Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић.

Са колико заправо тенкова располаже Србија, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА