Најновије

ПАПА УПОЗОРИО МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Ватикан прозрео паклени план Црногораца против СПЦ!

"Ватикан се нада да ће закон који предлаже црногорска влада о вероисповести, а који се тиче верских слобода, бити донет на демократским принципима јер, у супротном, неће бити потврђен ако се претходно не постигне највећа могућа сагласност свих верских заједница у тој држави", поручио је папа Фрања у писму патријарху српском Иринеју.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

У одговору на писмо патријарха српског Иринеја, папа у свом писму, објављеном на сајту Митрополије црногорско-приморске, истиче да су примедбе и забринутости Српске православне цркве размотрене у Ватикану са посебном пажњом.

- Захваљујем вам што сте ми братски изразили вашу забринутост таквим предлогом закона због негативних последица које он може да произведе, не само за СПЦ у Црној Гори већ и за локалну католичку цркву - истакао је папа Фрања у писму.

Папа поручује да се с тим у вези државни секретар кардинал Пјетро Паролин лично обратио председнику црногорске владе Душку Марковићу, не са циљем да се меша у унутрашње ствари црногорске државе, већ у нади да закон који се предлаже, а који се тиче верских слобода, буде донесен на демократским принципима.

САД намеравају да створе фонд за развој медија у Србији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА