Најновије

СВИ ТРЕБА ДА ПРОВЕРЕ: Три теста, од по 5 секунди, откривају ово о вашем здрављу!

Три ситнице које лако превидимо могу да укажу на врло озбиљне здравствене проблеме. Ево на шта треба да обратите пажњу с времена на време, јер се врло озбиљне болести понекад крију иза симптома које је лако превидети. Зато је важно да ослушкујете своје тело и повремено се "преслишате".

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Не треба вам више од пет секунди за ово, а може да вам сачува живот.

Спавање: Колико брзо утонете у сан? Ако сваке вечери заспите за мање од пет минута након што легнете, вероватно сте хронично уморни и неиспавани. Особе које лоше или прекратко спавају имају повишен ризик од дијабетеса типа 2, кардиоваскуларних болести и гојазности. Покушајте да спавате пола сата дуже током ноћи и пратите како се осећате.

Тоалет: Проверите да ли на тоалет папиру или у столици има трагова крви. У највећем броју случајева, за трагове крви су криви хемороиди, али то је и један од првих симптома рака дебелог црева који се у великом броју случајева успешно лечи уколико се открије на време.

Оброци: Да ли имате утисак да се у последње време заситите много брже него раније, и да се часто надујете без неког нарочитог објашњења? Ако сте приметили нешто од тога, и ако се то дешава однедавно, а траје две недеље или дуже, идите код лекара. Међу првим симптомима рака јајника који се јако тешко открива су управо ова два: брзо постизање осећаја ситости и надимање.

Напомена: Пре него донесете закључке, консултујте се са вашим лекаром.

Ако овај напитај будете пили свако јутро зиму ћете прегурати без прехладе! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА