Најновије

ВАЦИЋ И ДЕДЕИЋ ПОРУЧУЈУ: Борићемо се заједно од Суботице до Бара

Лидер Српске деснице Миша Вацић и председник Српске листе Црне Горе Добрило Дедеић прецизирали су елементе за интеграције српских странака са простора Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Дедеић и Вацић (Фото: Српска десница)

У саопштењу после састанка две странке наводи се “да интегративно Српство, као политички и идеолошки концепт у будућности, разликоваће српске националисте од грађанских, либералних, ''просрпских'' или делимично српских, аутономашких, југословенских и проевропских политичких странака, које Србију, Црну Гору и дејтонску БиХ виде у Европској унији или чак и у НАТО пакту”.

“Перспектива Републике Српске не постоји ван постепеног уједињења са Србијом, баш као што је Црна Гора климав државни пројекат и локална зона под НАТО окупацијом”, констатовали су саговорници.

“Српска десница и Српска листа верују да је снага српског народа у уједињењу на свим пољима, при чему је ново државно уједињење императив одговорне политике десничарских странака у српским земљама.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Вацић и Дедеић: Борићемо се заједно од Суботице до Бара Лидер Српске деснице Миша Вацић и председник Српске листе Црне Горе Добрило Дедеић, током састанка руководстава две политичке организације у Београду, прецизирали су елементе за интеграције српских странака са простора Србије, Црне Горе и Републике Српске. Интегративно Српство, као политички и идеолошки концепт у будућности, разликоваће српске националисте од грађанских, либералних, ''просрпских'' или дјелимично српских, аутономашких, југословенских и проевропских политичких странака, које Србију, Црну Гору и дејтонску БиХ виде у Европској унији или чак и у НАТО пакту. Перспектива Републике Српске не постоји ван постепеног уједињења са Србијом, баш као што је Црна Гора климав државни пројекат и локална зона под НАТО окупацијом, констатовали су саговорници. Српска десница и Српска листа верују да је снага српског народа у уједињењу на свим пољима, при чему је ново државно уједињење императив одговорне политике десничарских странака у српским земљама. Националним српским странкама у Србији, Црној Гори и Републици Српској неопходна је координација — страначке интеграције, савези и уједињавања. Баш као што нова десничарска власт у Србији сноси одговорност за заштиту српских интереса у Црној Гори и Републици Српској, до уједињења са Србијом. Паралелно и за опстанак сваког квадратног метра Косова и Метохије у границама Србије. Тај процес ће трајати, али га одговорни политичари могу учинити извесним, прецизирано је на састанку руководстава Српске деснице и Српске листе. Борићемо се удружено од Суботице до Бара, закључили су Вацић и Дедеић.

A post shared by Миша Вацић (@misavacic) on


Националним српским странкама у Србији, Црној Гори и Републици Српској неопходна је координација - страначке интеграције, савези и уједињавања. Баш као што нова десничарска власт у Србији сноси одговорност за заштиту српских интереса у Црној Гори и Републици Српској, до уједињења са Србијом. Паралелно и за опстанак сваког квадратног метра Косова и Метохије у границама Србије.

Тај процес ће трајати, али га одговорни политичари могу учинити извесним, прецизирано је на састанку руководстава Српске деснице и Српске листе. Борићемо се удружено од Суботице до Бара”, закључили су Вацић и Дедеић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Мирослав Лазански поручио руским медијима.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА