Најновије

АМЕРИЧКИ ТЕНКОВИ НАДОМАК БЕЛОРУСКЕ ГРАНИЦЕ! НАТО објавио снимак и послао поруку! (ВИДЕО)

Оружане снаге Литваније објавиле су снимак обуке америчких тенкова "абрамс“, привремено смештених у граду Пабраде, који је удаљен само око 7,5 километара од белоруске границе.

Амерички тенк (Фото: army.mil)

"Мало божићног духа и тренажне пуцњаве М1 "абрамс" 1. батаљона 9. коњичког пука америчке војске у Пабраду“, наводи се у потпису снимка објављеног на Твитеру.

Тенкови и борбена возила америчког батаљона, који ће шест месеци бити распоређен на полигону у Пабраду, стигли су у Литванију 21. октобра. Раније истог месеца у ову балтичку земљу стигли су први војни батаљони. Према писању литванског Спутњика, у Литванију ће због "обуздавања, размене искуства и учешћа на војним вежбама“ бити пребачено више од 500 америчких војника.

Анализирајући ситуацију са размештањем америчких тенкова на полигону у близини литванског града Пабраде, чија је инфраструктура припремљена за одржавање различитих војних вежби са овом групом, Министарство одбране Белорусије претпоставља да се "ово дуго радило како би се ојачало присуство НАТО на суседној територији“. Говорећи о војним вежбама НАТО "Бранилац Европе“, Белорусија је скренула пажњу на повећање контингента, као и на трајање његовог боравка у Литванији, називајући предстојеће вежбе највећом вежбом НАТО у последњих 25 година.

Асадова војска хеликоптерима растура џихадисте! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА