Најновије

НОВИ СКАНДАЛ ТРЕСЕ СРБИЈУ: Ивица Тончев стекао диплому у Мегатрендовој фирми

Представа која се претходних недеља одвијала око Универзитета "Мегатренд" и то у више чинова, добила је још један наставак.

Ивица Тончев (Фото: Јутјуб)

Упитна је диплома још једног државног функционера - државног секретара у Министарству спољних послова, Ивице Тончева.

Међу 1.054 студента, колико их је прошло кроз школу коју је основао Мегатренд интернационал конзортиум лимитед, компанија регистрована у Великој Британији, Ивица Тончев може да се "похвали" дипломом тог факултета.

Документ показује да је звање "дипломираног економисте у области менаџмента" на истој школи, са седиштем у енглеској престоници, стекао и високи функционер Социјалистичке партије Србије и актуелни државни секретар у Министарству спољних послова - Ивица Тончев.

Тончеву је диплома нострификована у Србији, а решење о нострификацији потписао је декан Мегатренда у Зајечару - проф. др Мића Јовановић.

"Диплома о завршеном високом образовању на Мегатренд интернационал експерт конзортиум лимитед - Лондон, Велика Британијам издата под бројем 000071996, на име Ивице (Стојан) Тончев, рођен дана 17. новембра 1968. године у Нишу, изједначава се са дипломом о завршеном високом образовању, на смеру менаџмента и добио звање дипломирани економиста у области менаџмента", стоји у поменутом документу.

Тончеву је диплома нострификована свега четири дана након 5. октобра 2000. године, када је стављена тачка на тадашњи режим баш странке чији је Тончев био и остао члан - СПС-а.

Ивица Тончев на упит да јавности објасни како је и где завршио основне академске студије - није желео да одговори. Без одговора остали су и позиви који су му упућени.

Нејасно је да ли је и Ивица Тончев факултетску наставу похађао у Сава центру или је принцип био другачији, нема одговора ни на питања ко су му били предавачи, где је и како испите полагао?

Јовановић: За мене су све измишљене афере завршене

Досадашњи, али по свему судећи и будући власник универзитета "Мегатренд", Мића Јовановић каже да су за њега све афере око "Мегатренда" завршене.

"У Француској сам. За мене су све приче и измишљене афере око Мегатренда - завршене. Мегатренд иде напред, ка новим достигнућима", поручује Јовановић.

А ово није први пут да се факултетска диплома Ивице Тончева доводи у питање, јер су медији и раније писали да је Тончев фалсификовао диплому на Приштинском универзитету.

Више државних функција у протеклих десет година

Ивица Тончев у последњих десет година обављао је више државних функција. 2008. године био је постављен на место саветника тадашњег потпредседника Владе и министра унутрашњих послова, Ивице Дачића.

На парламентарним изборима 2012. Тончев је изабран за народног посланика, да би већ почетком 2013. Агенција за борбу против корупције од њега затражила да одлучи да ли ће бити посланик или саветник, јер је са две функције био у сукобу интереса.

Од 2016. године је државни сектретар у Министарству спољних послова, а у СПС-у је члан Главног одбора.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Србија моћнија од Хрватске.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА