Најновије

Комерцијална банка више не послује на Косову

Комерцијална банка од више не ради на Косову, јавља KoSSev.

Динари (Фото: Јутјуб)

У Грачаници је, јавља Ким, пословница затворена, а уклоњени су знак и банкомати који су били постављени код филијале и у дворишту Дома културе, преноси KoSSev.

Најава о затварању ове банке стигла је корисницима услуга и запосленима крајем прошле године, па су грађани који су имали рачуне у банци обавештавани путем СМС поруке о њеном гашењу.

Запослени у јавним иснтитуцијама у српским срединама на Косову, који примају плате из буџета Републике Србије, у међувремену су морали да отварају нове рачуне у Поштанској штедионици.

На Косову је до данас радило осам филијала ове банке.

Подсетимо, знак је још прошле недеље скинут и са филијале ове банке у Косовској Митровици, а из радњи су повучени њихови уређаји за електронско плаћање.

Банка се званично затвара дан уочи најаве о примени Уредбе Централне банке Косова којом се регулише валута евро као једина на Косову.

Међународна заједница, због утицаја на српску заједницу која користи и из Србије прима средства у динарима, очекује да ће она бити суспендована. Из Приштине су и даље категорични да се о тој Уредби неће ни преговарати.

Извор: KoSSev/Радио Ким

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА