Најновије

ОБРАДОВИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ: Вучић почиње план да празна српска села насели мигрантима из Африке и Азије!

После Вучићеве изјаве из Атине да ће Србија преузети део миграната из Грчке јасно је да креће остварење раније најаве да ће празна српска села населити мигранти, рекао је председник Двери Бошко Обрадовић поводом покретања петиције против мигрантске политике републичких и локалних власти.

Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Обрадовић је на конференцији за медије у Чачку подсетио на изјаву бившег аустријског министра унутрашњих послова Херберта Кицкла да је у његово време склопљен уговор са Владом Србије да мигранти којима Аустрија одбије захтев за азил, а који не могу да се врате у земљу порекла, буду враћени у Србију.

“То је очито нова међународна обавеза коју је републичка власт на челу са Александром Вучићем, Ивицом Дачићем и Аном Брнабић преузела на Србију мимо воље народа”, истакао је Обрадовић.

Обрадовић је навео је и да Србија сада има двоструки проблем.

”Млади убрзано напуштају Србију, што ће се посебно појачати након што Немачка за неколико месеци потпуно отвори своје границе за нове раднике из земаља ван ЕУ, док Србија добија назад мигранте које западноевропске земље не желе да приме”, казао је он јуче у Чачку.

“Ово је директан удар на безбедност наших породица”, истакао је.

Из тог разлога Градска организација Српског покрета Двери унапред заузима став да се противи изградњи мигрантског центра у Чачку и насељавању миграната у овом граду, наводи се у саопштењу Двери.

“Посебно забрињава одлука скупштине града Чачка са седнице одржане 26. марта 2018. године када је донет ‘Локални акциони план за унапређење положаја миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила на територији града Чачка за период од 2018-2021. године’ , о коме су дискутовали и гласали против његовог доношења одборници Двери у скупштини града”, сматра лидер Двери.

Како додаје, на тај начин локална власт СНС и СПС створила је услове за насељавање миграната и прављење мигрантских центара у Чачку.

То је довело до покретања петиције од стране Градске организације Двери у Чачку а против овакве мигрантске политике републичких и локалних власти и изградње мигрантског центра у поменутом граду.

У петицији се захтева поништавање поменутог локалног акционог плана о унапређењу положаја миграната у нашем граду.

“Очекујемо велику подршку наших суграђана како бисмо спречили проблеме са којима се суочавају грађани у другим местима у Србији где су мигранти већ смештени”, казао је Обрадовић.

Петиција се може потписати код активиста Двери на штандовима који ће бити организовани на више локација у граду и по селима, као и у канцеларији Двери на градском шеталишту свакога радног дана од 9-16 часова у Чачку, навео је председник тог покрета.

„Ми смо народ са највећим бројем избеглица у Европи. Знамо шта је избегличка бол и патња. Зато смо спремни да помогнемо свакоме ко се нашао у сличној ситуацији услед ратних страдања у својој земљи. Ми смо гостопримљив народ и треба да помогнемо људима у невољи. Међутим, ми још увек нисмо решили проблеме својих избеглица и немамо капацитет да решавамо проблеме миграната које нисмо ми изазвали”, мишљења је Обрадовић.

Он је додао да Србија има обавезу да брине о безбедности својих грађана.

“Међу мигрантима који су прошли кроз Србију било је и каснијих учесника у терористичким актима широм Европе. Не ради се овде о женама и деци, већ о војно способним мушкарцима од 16-30 година”, истакао је Обрадовић.

Према његовим речима, пљачке, покушаји силовања, насиље и друга кривична дела већ се дешавају свуда где су ови мигранти смештени у Србији, али се о томе ћути у медијима.

“Наша власт нас није питала да ли желимо мигранте у нашој средини. То није била тема ни избора ни народног референдума. Ко је онда себи дозволио за право да мимо воље народа потпише уговор о томе да сви мигранти који не могу да добију азил у западно-европским земљама да буду враћени у Србију и овде трајно насељени? Ми се са тим не слажемо и нећемо насељавање миграната у нашим градовима и селима“, закључио је Бошко Обрадовић.

Након обраћања, лидер Двери је први потписао петицију, а након њега то су учинили и присутни одборници Двери у Скупштини града Чачка.

САД поседују напредну свемирску технологију која подсећа на ванземаљску. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА