Најновије

ПОТВРЂЕНО: Дејан Станковић нови тренер Црвене звезде!

Владан Милојевић поднео је оставку на место шефа стручног штаба клуба из Љутице Богдана, а на његово место долази Дејан Станковић, потврђено је из кругова блиских легенди црвено-белих.

Дејан Станковић (Фото: Јутјуб)

Тим поводом, интернетом кружи снимак где Дејан Станковић непознатом лицу преко гласовне поруке потврђује да је постао тренер Звезде уз речи:

- Воли те брат, само да ти јавим да сам постао тренер Звезде, попиј нешто и за мене.

Дејан Станковић (41) поседује про лиценцу, а пре четири године био је и помоћник у Удинезеу.

Дејана Станковића је као младог играча Телеоптика запазио Бранко Радовић, тренер кадета Црвене звезде. Са 14 година је прешао у Црвену звезду и прошао њене омладинске тимове.

У сениорски тим је ушао са 16 година у сезони 1994/95 код тренера Љупка Петровића. За црвено-беле је дебитовао у мечу против ОФК Београда, у ком је Црвена звезда славила са 2:1. Свој први гол је постигао 1995. године против Будућности из Подгорице и оборио рекорд Драгана Џајића који је до тада био најмлађи стрелац у клупској историји.

Станковић је 1997. године постао најмлађи капитен Црвене звезде и најбољи фудбалер у домаћем првенству. Постигао је 15 година на 28 утакмица. Са Црвеном звездом је освојио једну титулу и три купа.

Селектор Слободан Сантраћ је позвао Станковића за пријатељски меч против Јужне Кореје 22. априла 1998. године у Београду. Станковић је постигао два гола за победу 3:1.

После четири године на Маракани и 30 голова у 85 утакмица, Станковић је 1998. године прешао у Лацио. За небеско-плаве из рима је за шест година одиграо 137 утакмица на којима је постигао 22 гола. Са Лацијом је једном био првак Италије, по једном победник купа Италије и Суперкупа Италије, једном је освојио Куп победника купова и УЕФА Суперкуп.

У зиму 2004. године је отишао у Интер, иако га је тражио и Јувентус. За нероазуре је за девет година одиграо 231 утакмицу. Постигао је 29 голова, а пензионисао се 2013. године. С Интером је пет пута био првак Италије, четири пута победник Купа Италије и исто толико пута освајач Суперкупа Италије. Једном је освојио Лигу шампиона, једном Светско првенство за клубове.

За национални тим (СРЈ, СЦГ, Србија) Станковић је одиграо 103 утакмице и постигао 15 голова.

У избору Фудбалског савеза Србије два пута је био најбољи српски фудбалер - 2006. и 2010. године.

Звезда почиње градњу новог стадиона! Капацитет ће зачудити све. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир/ Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА