Најновије

СТЕФАНОВИЋ ПИТА ВУЧИЋА: Како трилинг снова Кокеза - Грчић - Шкрбић годинама ради на испумпавању пара грађана Србије?

Потпредседник Странке слободе и правде Борко Стефановић изјавио је да се, у пљачки Електропривреде Србије (ЕПС), поред двојца Славиша Кокеза - (директор ЕПС) Милорад Грчић, "са кормиларом Александром Вучићем", појавила и трећа особа, власник фирме Нитес Миодраг Шкрбић.

Борко Стефановић (Фото: Јутјуб)

Шкрбићева фирма добија најповољније уговоре са ЕПС, а вредност уговорених послова је од 2017. године 30 милиона евра, рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Он је објаснио да је Нитес у почетку послове добијао заједно са Кокезином фирмом Проинтер, за послове чије називе је тешко превести на нормалан српски језик, а да је потом наступао сам.

Трилинг снова Кокеза - Грчић - Шкрбић суштински годинама ради преко свих јавних предузећа на испумпавању пара грађана Србије. То је део огромног мозаика пљачке и исисавања пара из џепова грађана, констатовао је Стефановић.

Према његовим речима, Нитес је фирма позната по малверзацијама у читавом региону, а ово што ССП предочава јавности је тек врх леденог брега, о коме ће бити обавештено и тужилаштво, али "без наде да ће бити процесуирани".

Стефановић је запитао Вучића "колики је његов удео" у тим пословима, "с обзиром да им је омогућио да буду једини понуђачи на тендерима".

Прочитајте ОВДЕ шта је шеф канцеларије НАТО рекао о односима са Србијом.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА