Најновије

КУРТИ БИ ДА СУДИ СРБИМА У ОДСУСТВУ!? Опасне идеје будућег премијера лажне државе!

Лидер "Самоопредељења" Аљбин Курти, кандидат за премијера лажне државе Косово, жестоко притиска приштинско правосуђе да Србима за наводне ратне злочине суди у одсуству.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Курти је протеклог викенда критиковао такозвано специјално тужилаштво у Приштини због "пасивности у процесуирању ратних злочина почињених на Косову".

- Пре шест месеци "скупштина Косова" усвојила је измену законика о кривичном поступку, којим је правосуђу омогућено да покрене поступак, поднесе оптужнице, истражи случајеве и осуди ратне злочинце, чак и у одсуству. Били смо задовољни јер смо стварањем услова да ратним злочинцима судимо у одсуству, без обзира да ли се налазе унутар наших граница или негде друго, следили пример Хрватске. Међутим, и поред тога што су имена неких од починиоца јавно позната, тужилаштво ћути. Зашто нема истрага и оптужница? Зашто масакри наших људи нису пред судом? - пита се Курти.

Адвокат Небојша Влајић, коментаришући ове наводе, на другој страни каже да постоји велика бојазан због овог закона.

- Институт суђења у одсуству некада је постојао и у нашем праву, али је одавно укинут као недемократски. Нажалост, на Косову су га поново увели. Уколико ово прође до краја као законски нацрт, то ће значити да ће правосуђе у лажној држави моћи да суди било коме без његовог присуства - упозорава Влајић.

Шешељ открио о српском признању лажне државе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА