Најновије

АРСИЋ ЗАПАЛИО ДРУШВЕНЕ МРЕЖЕ: У Србији као у експерименту лудих научника који се отргао контроли (ВИДЕО)

“Афера ће бити док год буде ове власти јер они на свим плановима, у свим деловима нашег друштва и државе праве фалсификате и сваки пут кад било ко открије шта не раде како треба, а тога је нажалост много, њихов једини одговор је да смисле нешто паралелно - да нам одврате пажњу или да кажу да смо ми ти који стварају проблем”, рекао је Војислав Арсић, позоришни редитељ и друштвени активиста.

Војислав Арсић (Фото: Јутјуб)

Он се сложио да живимо у времену у којем је политика продрла у све поре друштва.

"Бојим се да ћемо ми прећи игрицу, доћи у ситуацију да нам ангажованост буде да можемо да живимо без политике. Ту мислим на дневну политику, политичке партије... проблем је што је наше друштво толико огрезло у проблему да не можемо да дођемо до тренутка да се бавимо другим стварима", истиче.

 рсић је додао да се у свом раду у позоришту бави ониме што га узнемирава и због чега не може да живи нормално.

"А то су све представе које се баве променом друштва, усмерене на ову пошаст, и то ме узнемирава, имам потребу да заменим ту врсту ангажованости и почнем да се бави другим стварима које су такође важне човеку", каже.

Осврћући се на изјаву Небојше Ромчевића да Србија неће преживети ову власт, Арсић је рекао да се у Србији осећа као да живи у неком експерименту лудих научника који се отргао контроли.

"Експеримету који више ни они не знају како да зауставе. Изгубили смо центар за равнотежу. Живимо у франкенштајн идеологији која комбинује диктатуру и демократију, и то није нормално", каже.

Уместо, како је додао, да као земља будемо препознати као чланица УН и идемо у том правцу, ми идемо у супротном смеру, а тај експеримент није само домаћи производ, већ у њему учествује и међународна заједница која се, како је рекао, заиграла у трговини са овом влашћу.

"Трампи се осећај мира и стабилности у земљи за одрешене руке аутократи на власти који подрива све демократске вредности у земљи. Схватите да су у игри само интереси и да од тог усмерења неће бити ништа", упозорио је.

Ипак, иако се из страха за нас све слаже да Србија неће преживети ову власт, постоји пуно ствари које то уверење демантују, а једна од њих је штрајк поштара.

"Увек постоје они који ће се љутити што им писмо није стигло, али много су већи утисак тог штрајка све поруке које су грађани слали својим поштарима и говорили им да их подржавају, поруке изнад сандучића", рекао је.

Ако се направи паралела с блокадом услуга које су грађанима потребне, наводи гост, попут штрајка таксиста, не види се подршка грађана јер је било јасно шта се позадински дешава. Он је оценио да те ствари дају наду.

"Мислим да су поштари показали фантастичну солидарност између себе без икакве умешаности у политику и чекам тренутак кад ће ти поштари инспирисати све друге који треба да се боре за своја права", закључио је.

Арсић је оценио и да млади данас најбоље виде стварност и шта се дешава, а о томе говори и број младих који одлазе из земље.

"Млади најбоље разумеју у каквом хаосу живимо, али проблем је апатија и што не виде решење - количина младих који одлазе најбоље говори колико се они плаше свега што се овде догађа", упозорио је.

Прочитајте ОВДЕ какву је победу Ивица Дачић однео у УН.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА